Να συνεχίσουν την ανοδική πορεία επιχειρούν και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, παίρνοντας τη σκυτάλη από μία θετική συνεδρίαση στην Ασία, αλλά και προσμένοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,8%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 1,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% στις 7.149 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,85% στις 13.377 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,35% στις 6.000 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Leonardo κερδίζει περισσότερο από 7% για να ηγηθεί του Stoxx 600 στις πρώτες συναλλαγές, αφού η ιταλική εταιρεία αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η μονάδα ηλεκτρονικών της στις ΗΠΑ, DRS, είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει την RADA Electronic Industries του Ισραήλ. Στον αντίποδα, η σουηδική εταιρεία ακινήτων SBB χάνει 6%.

Το θετικό άνοιγμα για την Ευρώπη έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να πραγματοποιούν μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα. Οι αγορές της Ασίας ήταν ως επί το πλείστον ανοδικές, ενώ και το bitcoin συνέχισε την πρόσφατη ανάκαμψη.

Προειδοποίηση Deutsche Bank

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Ζέβινγκ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας ότι οι οικονομίες της Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες με μεγάλη πιθανότητα ύφεσης, στον απόηχο της αναγκαστικής επιθετικής αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής στην οποία προχωρούν οι τράπεζες στην προσπάθεια να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές