Οι σφιχτές προμήθειες πετρελαίου δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σήμερα Τρίτη στις κινήσεις των επενδυτών από ό, τι η διαφαινόμενη παγκόσμια οικονομική ύφεση, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά στο +1%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1,08 δολ., ή περίπου 1%, στα 115,21 δολ. το βαρέλι στις 07:00 ώρα Ελλάδας. Το συμβόλαιο αναφοράς υποχώρησε 7,3% σε εβδομαδιαία βάση την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού για τον Ιούλιο, τα οποία λήγουν σήμερα, αυξήθηκαν στα 112,01 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 2,45 δολάρια ή 2,2% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε σημειώσει πτώση 9,2%.

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία φαίνεται να αντισταθμίζονται από τις προοπτικές για υψηλότερη ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Κίνας στο εγγύς μέλλον, εν μέσω στενών άμεσων προμηθειών, εκτιμά συνεργάτης της SPI Asset Management.

«Οι έμποροι αξιολογούν τη στενή προσφορά και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, με αποτέλεσμα αστάθεια στις συνεδριάσεις», δήλωσε η Tina Teng, αναλύτρια της CMC Markets, στο Reuters, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες για την ύφεση μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντας πτώσης των τιμών στις αγορές αργού για τον υπόλοιπο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές