Να συντηρήσει το ανοδικό του τέμπο επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και δεν έχει πιάσει υψηλούς συναλλακτικούς ρυθμούς, έχει καταφέρει να θέσει τα θεμέλια για τρίτη ανοδική του συνεδρίαση στη σειρά. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,59%, στις 845,01 μονάδες, με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 6 εκατ. ευρώ.

Η αγορά προσπαθεί να βρει ρυθμό και να αποφύγει τη διολίσθηση προς τις 810 – 800 μονάδες. Για να το καταφέρει αυτό όμως θα πρέπει αφενός να βελτιώσει τους τζίρους της και αφετέρου να διαπεράσει ανοδικά τη ζώνη των 850 – 860 μονάδων. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι να ενεργοποιήσει και πάλι τους αγοραστές σε κρίσιμους κλάδους, όπως είναι ο τραπεζικός, προκειμένου να θέσει τα θεμέλια για την ανάκτηση των 900 μονάδων.

Σημεία στήριξης

Όπως επισημαίνει και η Trader24, η περιοχή των 810 μονάδων πρέπει να συντηρηθεί πάση θυσία, καθώς με δεδομένο αφενός ότι έχουμε πολύ μικρότερες απώλειες από όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια στον κόσμο, αφετέρου του γνωστού προβλήματος βάθους, θα εκτεθούμε σε μεγάλες ρευστοποιήσεις που θα δημιουργήσουν μεγάλο πλήγμα για το εγγύς μέλλον.

Σε επίπεδο τίτλων, ΔΕΗ και Alpha Bank σημειώνουν κέρδη άνω του 3%, με τις Eurobank, Jumbo, Μυτιληναίος, Εθνική, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Quest, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%. Στον αντίποδα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,13%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών