Σε επαφή, αλλά χαμηλότερα, με τις 850 μονάδες βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο εάν δεν είχε το βαρίδι της Coca Cola θα δοκίμαζε το κρίσιμο αυτό τεχνικό επίπεδο. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,69% στις 845,87 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Με οδηγό τη Eurobank οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλάδος φαίνεται να ξαναβρίσκει τη… φόρμα του, και με οδηγό τη Eurobank απομακρύνεται εκ νέου από τις 500 μονάδες, οι οποίες ως στήριξη έχουν λειτουργήσει καταλυτικά το τελευταίο διάστημα. Τα ψήγματα αντίδρασης άλλωστε φάνηκαν και στη χθεσινή συνεδρίαση, με τον κλάδο να δείχνει ότι προσελκύει και πάλι το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Βέβαια, όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στον ot.gr, η εικόνα της αγοράς το τελευταίο τριήμερο είναι μεν θετική, αλλά χρειάζονται περισσότερα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγοραστών. Και αυτά τα “περισσότερα” δεν είναι μόνο εγχώριοι καταλύτες, αλλά κυρίως διεθνείς, καθώς οι εστίες αβεβαιότητας παραμένουν ανοιχτές και ισχυρές.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Eurobank, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν ισχυρά κέρδη, ενώ σημαντική ώθηση δίνουν στον γενικοί δείκτη οι Alpha Bank, Aegean, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ Λάμδα και Quest. Το -2,25% της Coca Cola συγκρατεί την άνοδο του γενικού δείκτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών