
Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας διεθνοποίησής του και με βασικό γνώμονα τη δημιουργία ενός θεσμοθετημένου χώρου σκέψης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και η εξεύρεση λύσεων στα αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδας και ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ίδρυμα Med-Or Foundation.
Με τη νέα αυτή συμφωνία το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο των συνεργατών του με δεξαμενές σκέψεις και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για την Ευρώπη, την ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα.
Η συμφωνία υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος από τον Πρόεδρο της Med-Or, κ. Marco Minniti, και τον Πρόεδρο και ιδρυτή του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών κ. Συμεών Γ. Τσομώκο.
Μέσω της μνημονίου συνεργασίας τους, το Med-Or Foundation και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δεσμεύονται να εργαστούν από κοινού σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα της προώθησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και διεθνών συνεργασιών.
Το Ίδρυμα Med-Or επιδιώκει να προωθήσει πολιτιστικές πρωτοβουλίες, στους τομείς της έρευνας, της εκπαίδευσης και των επιστημών, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών, των ανταλλαγών και των διεθνών σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και των χωρών της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, και της Αφρικής.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων