Φόρουμ με θέμα την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις αξίες της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια.

 Το AIIA Forum 2022 – Democratizing the Power of AI διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AI IA – Artificial Intelligence in Action, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής (AIAA), το State University του San Jose, το Seton Hall University Law School – Gibbons Institute, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο, κ.α.. Θα μεταδίδεται ζωντανά από το στούντιο της ΑΙ ΙΑ στην Αθήνα, σε σύνδεση με το Αμφιθέατρο Φοιτητών του SJSU.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι ο εκ των πρωτεργατών της ενσυνείδητης Τεχνητής Νοημοσύνης (sentient AI) Blaise Agüera y Arcas, VP and Fellow Google Research, o Dr Ing. Konstantinos Karachalios, Managing Director IEEE Standards Association, η Dr Deniz Beten από τον ΝΑΤΟ, o Rogan Shimmin από την Defence Innovation Unit / Pentagon, o Dr Garrick Orchard από INTEL Labs, η πρώην Υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Prof. Elisabetta Trenta, κ.ά.

«Από το λίκνο της Δημοκρατίας στην καρδιά της Τεχνολογίας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, «συγκεντρώνουμε διεθνείς οργανισμούς και ιδρύματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη βιομηχανία και την κοινωνία γενικότερα για να δεσμευτούμε και να πυροδοτήσουμε αποτελεσματική δράση. Η πρόσφατη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία απέδειξε ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τη Δημοκρατία δεδομένη. Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ισορροπημένα αποτελέσματα στην παγκόσμια αρένα και σκοπεύουμε να το κάνουμε με τρόπο απλό, απτό και κατανοητό.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη