
Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού, απεργιών και πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών γνωστοποιώντας ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων.
Η ανακοίνωση της εταιρείας αφορά την ακύρωση 2.200 πτήσεων -περίπου το 3% του προγράμματός της- κυρίως εντός Ευρώπης, από τις 80.000 προς και από τους «κόμβους» της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν πλέον μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές. Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, έχει επίσης ανακοινώσει «πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις» τον Ιούλιο. Το μέτρο, που θεωρείται «αναπόφευκτο», αναμένεται να διασφαλίσει «περισσότερη σταθερότητα του σχεδίου πτήσεων όλο το καλοκαίρι» αποφεύγοντας εκ των προτέρων «την υπερφόρτωση των διαδικασιών στο έδαφος κατά τις ώρες αιχμής», υπογραμμίζει.
Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές εταιρείες: Ψάχνουν να βρουν πιλότους και πληρώματα καμπίνας
Η Lufthansa είχε ήδη περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη «συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών». Οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν «αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες» επισημαίνει σε ανακοίνωση της και προσθέτει ότι «οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση», αναφέροντας μαύξηση των αναρρωτικών αδειών «τις τελευταίες ημέρες».
Μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας σε πολλές χώρες, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές του έτους, οι μεταφορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση της ζήτησης, κυρίως λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού. Τα αεροδρόμια έχουν διαταραχθεί σοβαρά εδώ και εβδομάδες, με μεγάλες ουρές και σειρές ακυρώσεων από την Easyjet, την British Airways, την Tui ή τη Wizz Air.
Διαβάστε επίσης: EasyJet: Ανακοίνωσε περικοπές χιλιάδων ακόμη πτήσεων μέσα στο καλοκαίρι
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%