![Sunlight Group: Τραπεζικό δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/Sunlight-Industrial-Park-in-Xanthi.jpg)
Την υπογραφή δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Εθνική Τράπεζα, 7ετούς διάρκειας, ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia. Στόχος είναι η άντληση κεφαλαίων για την υλοποίηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026 (125 εκατ. ευρώ) και η κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα (25 εκατ. ευρώ).
Διαβάστε επίσης: Sunlight Group: Υπερδιπλασιάζει την παραγωγή ανακύκλωσης μολύβδου
Η νέα χρηματοδότηση πρόκειται να υποστηρίξει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς στόχους της Sunlight να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μπαταρίες ιόντων λιθίου, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Στόχοι που θα πραγματοποιηθούν μέσω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς), την Ιταλία (Βερόνα και Βινιόλα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα).
Διαβάστε επίσης: Sunlight Group: Κοινοπρακτικό δάνειο 125 εκατ. ευρώ
Κεφάλαια πρόκειται επίσης να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου. Η Sunlight Group επιδιώκει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, κατέχοντας ήδη σημαντικό ποσοστό της αγοράς. Με οργανική και μη ανάπτυξη, η Sunlight σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της, και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.
Σχολιάζοντας την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, δήλωσε: «Το δάνειο που υπογράψαμε με την Εθνική Τράπεζα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη Sunlight και το επιχειρηματικό πλάνο, ύψους €560 εκατ., που ήδη υλοποιούμε και θα ολοκληρώσουμε σε βάθος πενταετίας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Sunlight Group θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη και τη διοίκηση της Εθνικής για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία τους. Η άντληση κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το στιβαρό πλάνο επενδύσεων και τα ισχυρά οικονομικά μας αποτελέσματα, μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες για επέκταση σε νέες αγορές, ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των εγκαταστάσεών μας, και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, και παρά τις σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, η στήριξη της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει σιγουριά ότι η Sunlight Group θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Και θα απαντήσει με αποτελεσματικές λύσεις υψηλής τεχνολογίας στις ανάγκες των πελατών της, κατακτώντας ηγετική θέση στη διεθνή βιομηχανία της αποθήκευσης ενέργειας».
Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και ικανοποίηση να συμβάλουμε έμπρακτα ως Εθνική Τράπεζα στην υλοποίηση του αναπτυξιακού και εξωστρεφή σχεδιασμού της Sunlight Group, δεδομένου ότι αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων παραγωγικών επιχειρήσεων της Ελληνικής Οικονομίας. Επιχείρηση η οποία, έχοντας επενδύσει ήδη σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διατηρεί ταυτόχρονα έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό επιτυγχάνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς παγκοσμίως στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο δραστηριοποίησής της. Παράλληλα, η Sunlight επενδύει διαχρονικά στην καινοτομία υλοποιώντας προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης προκειμένου να διαθέτει διαρκώς νέες προϊοντικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας εποχής, προσελκύοντας νέους επιστήμονες. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής χρηματοδότησης της Sunlight, επιβεβαιώνει ότι η Εθνική Τράπεζα στηρίζει συστηματικά τις υγιείς, παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας, τόσο μέσω της χρηματοδότησης αναγκών που συνδέονται με τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, όσο και μέσω της εξυπηρέτησης των καθημερινών τους εργασιών».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil