
Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 29 Ιουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Διαβάστε επίσης: Φορολογικές δηλώσεις 2022: Ποιοι και γιατί πρέπει να σπεύσουν για υποβολή
Η καταβολή
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ «Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν».
Διαβάστε επίσης: Φορολογία: Τι συμπληρώνουν στη δήλωση εισοδήματος οι κάτοικοι αλλοδαπής (Γ’ μέρος)
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 29 Ιουλίου.
Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».
Σε 8 δόσεις
Αξίζει να σημειωθεί πως το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του φόρου εισοδήματος δεν αλλάζει και η διορία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος (ή ολικής εξόφλησης με έκπτωση 3% επί της οφειλής) είναι η 29η Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμής σε έως και 8 μηνιαίες δόσεις, μέχρι Φεβρουάριο του 2023.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από τις 3,471 εκατομμύρια Ε1 που ως τώρα έχουν υποβληθεί, στην πλειοψηφία τους έγιναν από μισθωτούς και συνταξιούχους.
Στον αντίποδα:
· 2 στους 3 ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν έχουν καταθέσει δήλωση. Από συνόλου 1,5 εκατομμυρίου δηλώσεων Ε3, έχουν υποβληθεί μόλις 535.000.
· 1 στους 2 εισοδηματίες που εισπράττουν ενοίκια δεν έχουν κάνει ακόμα δήλωση Ε2. Από συνόλου 3,25 εκατομμύρια δηλώσεων, έχουν υποβληθεί μόνον οι μισές (1.653.189 εκατομμύρια).


Latest News

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα