Στην ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού των εργαλείων διευθέτησης οφειλών που προβλέπει η νομοθεσία, με σημαντικότερη την πρόταση για την εισαγωγή του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή εστιάστηκαν οι ομιλητές σε πρόσφατη ημερίδα στα Γιάννενα για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και τη Νέα Πτώχευση.
- Διαβάστε επίσης: Πολυεργαλείο με δύσκολες οδηγίες χρήσης ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
Η ημερίδα
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, με πρωτοβουλία από τα κέντρα διαμεσολάβησης Ηπείρου και Middle Point, αλλά και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, του ΑΚΚΕΔ-Προμηθέας και άλλων θεσμικών φορέων, διοργανώθηκε ημερίδα στα Γιάννενα, με θέμα «Εξωδικαστικός Μηχανισμός – Νέα πτώχευση: Πράγματι μια δεύτερη ευκαιρία;».
Η ημερίδα αποτέλεσε ένα φόρουμ ανταλλαγής απόψεων του πολιτικού και νομικού κόσμου αναφορικά με το ζήτημα της αποτελεσματικότητας του Κώδικα Αφερεγγυότητας (Ν. 4738/2020), ο οποίος περιλαμβάνει προπτωχευτικές, παραπτωχευτικές διατάξεις, αλλά και το νέο πτωχευτικό κώδικα στον οποίο απαντάται για πρώτη φορά στην ελληνική κοινωνία η «αστική πτώχευση».
- Διαβάστε επίσης: Εφορία – Μεγαλώνει η γενιά των οφειλετών του 500άρικου
«Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να συνεργαστούμε. Θέλουμε να καταφέρουν να ρυθμιστούν όλοι όσοι το επιθυμούν», τόνισε η ειδική γραμματέας της ΕΓΔΙΧ, Μαριαλένα Αθανασοπούλου.
Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Ν. 4738/2020 θα δοκιμαστεί υπό νέες συνθήκες, δυσμενέστερες αυτών που υπαγόρευσαν την ψήφισή του, δηλαδή της αυξανόμενης ακρίβειας, της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης και ενός “καλπάζοντος” πληθωρισμού. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει ανησυχία στην αγορά για ένα πιθανό νέο κύμα κόκκινων δανείων (συμπεριλαμβανομένων των ήδη ρυθμισμένων). Ανησυχία η οποία επιτείνεται από την σκωπτική στάση μίας σημαντικής μερίδας του νομικού κόσμου απέναντι στον “Κώδικα Αφερεγγυότητας” και στη δυνατότητά του να αντιμετωπίσει ρυθμιστικά τις νέες αυτές συνθήκες. Τον προβληματισμό αυτό ανέδειξαν οι ομιλητές της Ημερίδας, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο πάνελ, ένα πολιτικό και ένα νομικό, ενώ κατατέθηκαν ταυτόχρονα προτάσεις για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των “εργαλείων” διευθέτησης οφειλών που περιλαμβάνει ο εν λόγω νόμος, με σημαντικότερη την πρόταση για την εισαγωγή του Τραπεζικού Διαμεσολαβητή».
Latest News
Μέχρι 21 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες
To πρόγραμμα της ΔΥΠΑ εξασφαλίζει πρόσβαση σε χρηματοδότηση για ανέργους 30-59 ετών, δίνοντας έμφαση στις γυναίκες
Κρατικά φέσια 3,3 δισ. πνίγουν την αγορά - Σε ποιους χρωστάει το Δημόσιο
Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις οφειλές του δημοσίου
Πόσο απέχει ο μέσος μισθός σήμερα από τα 1.500 ευρώ [γραφήματα]
Ποια είναι τα επόμενα βήματα για να αυξηθεί ο μέσος μισθός – Η σύγκριση με την Ευρώπη
ΓΣΕΕ: Άνιση η ευημερία στην Ελλάδα - Ο ρόλος πληθωρισμού, μισθών και στεγαστικής κρίσης
Η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αναφέρει πως και το κόστος στέγασης στην Ελλάδα έχει δυσανάλογη επίδραση στην ευημερία των πολιτών διαφορετικής εισοδηματικής κατάστασης
Τι αλλάζει στις συντάξεις χηρείας: Τα τρία σενάρια στο τραπέζι
Αγωνία δικαιούχους του ιδιωτικού τομέα που είτε θα πρέπει να επιστρέψουν ποσά είτε να τους κοπεί μέρος του εισοδήματος. Τα θα γίνει με τις συντάξεις χηρείας
Τεκμαρτό εισόδημα: Τι αλλάζει φέτος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
Η αύξηση του κατώτατου μισθού ανέβασε στα 11.620 ευρώ το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα - Πώς θα σβήσουν οι επιβαρύνσεις
Κατώτατος μισθός: Στα 40 ή 50 ευρώ η αύξηση το 2025 - Την 1η Απριλίου οι νέες αμοιβές
Εκκινεί εντός Ιανουαρίου η διαδικασία προσδιορισμού των αυξήσεων – Ο «οδικός χάρτης» της αναπροσαρμογής των μισθών αυξήσεων μέχρι το 2027
Μέσω IRIS οι πληρωμές των εισφορών για μη μισθωτούς
Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών μέσω IRIS με e-banking ή mobile banking
Πρόσκληση για τη συγκρότηση των Επιτροπών γνωμοδότησης για τον κατώτατο μισθό
Οι δύο Επιτροπές θα υποβάλουν τα υπομνήματά τους προκειμένου αυτά να ληφθούν υπόψη για το ύψος της αύξησης που θα πάρει ο κατώτατος μισθός για το έτος 2025
Η Ελλάδα χάνει έως 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τις κενές θέσεις εργασίας
Τα μεγαλύτερα κενά εντοπίζονται στην εκπαίδευση (11.642 θέσεις εργασίας), το εμπόριο (8.447), τη δημόσια διοίκηση και την άμυνα (6.903) και στην εστίαση και τα καταλύματα (6.345)