Στους δέκα έφτασαν οι νεκροί από διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα στην Ιορδανίασύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 251.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας το δυστύχημα συνέβη όταν μία δεξαμενή, η οποία μεταφερόταν από ένα τάνκερ, έπεσε από μεγάλο ύψος στο λιμάνι και υπήρξε διαρροή αερίου στο σημείο. Μάλιστα, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής να μείνουν σπίτια τους και να κλείσουν τα παράθυρα.

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει μια δεξαμενή να πέφτει στο κατάστρωμα ενός πλοίου και να γεμίζει ο αέρας από μία «κίτρινη σκόνη», καθώς άνθρωποι τρέχουν να σωθούν.

«Η περιοχή εκκενώθηκε άμεσα και οι ειδικοί αντιμετωπίζουν το συμβάν», ανέφερε η Πολιτική Προστασία της Ιορδανίας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mamlaka, ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Μπισέρ αλ Χασάουνεχ και ο υπουργός Εσωτερικών Μάζεν Αλ Φαράγια πήγαν στο σημείο.

Η Άκαμπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ερυθρά Θάλασσα και το μοναδικό λιμάνι της Ιορδανίας, από το οποίο περνούν τα περισσότερα προϊόντα που εισάγονται ή εξάγονται από το βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»