![Ζορμπάς (ΕΑΕΕ): Έρχονται νέα λουκέτα σε ασφαλιστικές εταιρείες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/kinisi13.jpg)
Για νέα «λουκέτα» σε ασφαλιστικές εταιρείες στον κλάδο αυτοκινήτου προειδοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Ζορμπάς.
Διαβάστε επίσης: Ασφαλιστικές εταιρείες: Μείωση ενεργητικού, αύξηση καταθέσεων το α’ τρίμηνο
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ζορμπάς αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει στην αγορά, η πρακτική ορισμένων εταιρειών για πολύ χαμηλά ασφάλιστρα, ακόμη και κάτω από το τεχνικό, ενώ σχολιάζει και το νομικό πλαίσιο των αποζημιώσεων, καθώς, όπως σημειώνει, «δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι να τρέχουν σε άλλη χώρα για την αποζημίωση τους».
Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τα δημοσιεύματα για την CITY Ρουμανίας θέλω να εκφράσω κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις.
Με τα ασφάλιστρα που αρκετές εταιρείες προσφέρουν σήμερα (που είναι και κάτω από το αναγκαίο τεχνικό!!!) μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε και άλλες ανακλήσεις. Η έντονη διαφήμιση, οι καλές δημόσιες σχέσεις δεν πρόκειται να τις σώσουν. Μακάρι να μην επαληθευθώ αλλά…
Δεν μπορεί όμως να πληρώνουμε εισφορά 6% στο επικουρικό (που και σε αυτά παίζονται παιχνίδια…) για να έρχεται εδώ ο καθένας και να παίζει με τις νοημοσύνες μας, τεχνικές ή μη και να μας αφήνει το λογαριασμό. Δεν μπορεί να ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι να τρέχουν σε άλλη χώρα για την αποζημίωση τους. Δεν μπορεί οι manager μαθητευόμενοι μάγοι να μην έχουν επιπτώσεις. Δεν μπορεί 6.500.000 άνθρωποι να ενεργούν σωστά και να ασφαλίζονται και 300-500 χιλιάδες να λειτουργούν σε βάρος τους και να τους πληρώνουμε και τις αποζημιώσεις. Ο Πιερρακάκης τελείωσε τη δουλειά του, τι κάνει το υπουργείο Οικονομικών;».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil