Στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ στον τομέα του τουρισμού και στις πρωτοβουλίες που οδηγούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, με θέμα «Challenges and Opportunities of the US Incoming Tourism and Investment for Greece. Building a Stronger Future Ahead».
Διαβάστε επίσης: Πρωτοφανής ζήτηση εισιτηρίων από ΗΠΑ για Ελλάδα
Διαβάστε επίσης: Ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019 η τουριστική κίνηση
Ο κ. Κικίλιας τόνισε τη συμβολή του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου στο rebranding της Ελλάδας, μια επιτυχία που, όπως είπε, οφείλεται πρώτα απ’ όλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη, προβάλλοντας τη χώρα μας σε όλους τους τομείς (επενδυτικό, επαγγελματικό, εμπορικό, τουριστικό).
Διαβάστε επίσης: Τουρισμός: Με πτώση έκλεισε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας το πρώτο πεντάμηνο
Αναβάθμιση των διμερών σχέσεων
Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια είχε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Μάιο, καθώς απέφερε στη χώρα μας νέες αμερικανικές επενδύσεις στον τουρισμό, που αναμένονται μέσα το καλοκαίρι και οι οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήρθαν για να μείνουν».
Ο υπουργός υπογράμμισε την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ στον τουρισμό, μετά από μια σειρά στρατηγικών συμφωνιών με σημαντικότερη αυτή που επιτεύχθηκε με τις αμερικανικές αερογραμμές για 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ στο «Ελ. Βενιζέλος». Όπως είπε, το αποτέλεσμα είναι να επισκέπτονται την Αθήνα και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας πλήθος high spenders ταξιδιωτών, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά την οικονομία της χώρας, τον τουριστικό κλάδο, την εστίαση, το εμπόριο και τελικά το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Ο ρόλος της κρουαζιέρας
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στη συμβολή της κρουαζιέρας -φέτος αναμένεται οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων να είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με το 2019- και στις προσπάθειες που γίνονται με στόχο να υπάρχει κρουαζιέρα στην Ελλάδα όλους τους μήνες του χρόνου, πάντα, όμως, με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.
Τέλος, ο υπουργός Τουρισμού εξήρε τις πρωτοβουλίες του πρέσβη των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης για την προβολή της χώρας μας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε πολύ τυχεροί που τον έχουμε στην Ελλάδα».
Latest News
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»