Στην πτωτική τροχιά επέστρεψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει καθηλωμένο πέριξ των 820 μονάδων και πολύ κοντά στα χαμηλά του πρώτου εξαμήνου του έτους, το οποίο και βαίνει προς την ολοκλήρωση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,67% στις 818,36 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Όσο παραμένει ο γενικός δείκτης κάτω από τις 850 μονάδες, δεν μπορεί να προσελκύσει αγοραστές, καθώς συντηρεί σε ισχύ το αρνητικό σενάριο, σε όλους τους ορίζοντες.

Το σενάριο

Έτσι, το σενάριο της κίνησης προς τις 800 μονάδες παραμένει ως το επικρατέστερο, με την αντίδραση να αναζητείται μετά από ένα ακόμη δίμηνο κατά το οποίο μεγάλοι τίτλοι βρέθηκαν και πάλι σε χαμηλά αρκετών ετών.

Βέβαια το κλίμα παραμένει αρνητικό και στις διεθνείς αγορές, καθώς το αρνητικό σενάριο της επιβράδυνσης της οικονομίας δείχνει να επιβεβαιώνεται. Επομένως ένας καταλύτης που μπορεί να αλλάξει την πορεία τους αναμένεται να είναι κάποια παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όμως δεν αναμένεται πριν από τις 20 Ιουλίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ και Eurobank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Βιοχάλκο, Λάμδα, Quest, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Aegean, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Motor Oil και Jumbo. Θετικά κινούνται οι Motor Oil, ΟΤΕ, Σαράντης και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών