Στις αεροπορικές εταιρείες πετάνε το «μπαλάκι» οι αρχές της Βρετανίας αναφορικά με τις σκηνές χάους που καταγράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στα αεροδρόμια της χώρας, εν όψει της επερχόμενης περιόδου των διακοπών.

Σε σχέδιο 22 σημείων, η βρετανική κυβέρνηση καλεί της εταιρείες να εκπονήσουν «ρεαλιστικό» πλάνο θερινών δρομολογίων.

Χάος

Όπως σχολιάζει το Reuters, η χρονιά έχει μέχρι στιγμής σημαδευτεί από σοβαρές διαταραχές όπως μεγάλες ουρές και ακυρώσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού, αφήνοντας τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της ζήτησης μετά την πανδημία COVID-19.

Τα σχεδιαζόμενα μέτρα της κυβέρνησης για τον κλάδο περιλαμβάνουν βοήθεια για εξεύρεση και πρόσληψη προσωπικού, όμως τονίζεται ότι από την πλευρά τους οι εταιρείες πρέπει να εκτελούν ρεαλιστικά δρομολόγια και να υποστηρίζουν τους επιβάτες όταν οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις είναι αναπόφευκτες. Σημειώνεται πως πολλοί κατηγορούν τις αεροπορικές εταιρείες ότι πωλούν περισσότερα εισιτήρια από όσα μπορούν να εξυπηρετήσουν, κατηγορία που οι ίδιες αρνούνται.

«Εναπόκειται τώρα στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες να δεσμευτούν ότι θα εκτελέσουν τις πτήσεις που έχουν υποσχεθεί ή να τις ακυρώσουν εγκαίρως για να αποφύγουμε σκηνές όπως αυτές που είδαμε το Πάσχα και το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps.

Το σχέδιο των 22 σημείων αποτελεί την τελευταία κίνηση της κυβέρνησης στην προσπάθεια ανακούφισης της πίεσης, αφού την περασμένη εβδομάδα χαλάρωσε τους κανόνες για τις χρονοθυρίδες των αεροδρομίων για να βοηθήσει τον προγραμματισμό των δρομολογίων.

«Πολύπλοκο διεθνές οικοσύστημα»

Ο επικεφαλής της Airlines UK, η οποία εκπροσωπεί τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες, δήλωσε ότι ο τομέας συνεργάζεται με τους υπουργούς και άλλες κυβερνητικές αρχές για να είναι πιο ανθεκτικός.

«Η αεροπορία είναι ένα πολύπλοκο διεθνές οικοσύστημα με πολλά κινούμενα μέρη, αλλά όλοι μας εργαζόμαστε συλλογικά για να διασφαλίσουμε ότι η θερινή περίοδος θα κυλήσει ομαλά και οι επιβάτες θα μπορέσουν να μετακινηθούν», δήλωσε ο Tim Alderslade.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας, το Χίθροου, ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν 30 προγραμματισμένες πτήσεις λόγω του αριθμού των επιβατών που υπερέβαινε τη χωρητικότητα του αεροδρομίου.

Ζητώντας συγγνώμη για τον αντίκτυπο αυτής της απόφασης στα ταξιδιωτικά σχέδια των επιβατών, εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε ότι η διοίκηση εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει ένα ομαλό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος