
Στην κορωνίδα της προσέλκυσης τουριστών βρίσκεται το νησί των Φαιάκων που διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις προτίμησης για διακοπές στην Ελλάδα από το εξωτερικό, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας επιβιβάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου περισσότεροι από 300.000 τουρίστες μόνο από το εξωτερικό, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων κατά τον τρέχον μήνα».
Διαβάστε επίσης: Άκρως εντυπωσιακή η πορεία του Ιουνίου στο Νότιο Αιγαίο
Πάνω από 1.800 πτήσεις εξωτερικού τον Ιούνιο
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Ιούνιος κατέγραψε 1.827 πτήσεις εξωτερικού, εκ των οποίων οι 600 ήταν από τη Μ. Βρετανία, οι 341 από τη Γερμανία, οι 178 από την Ιταλία, οι 134 από την Πολωνία , 92 από Γαλλία, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως μετά από τρία χρόνια «ενεργοποιήθηκαν πτήσεις και από τις βόρειες χώρες, Σουηδία, Φιλανδία και Νορβηγία».
Παράλληλα, γεγονός αποτελεί πως πολλές αεροπορικές εταιρείας παρατείνουν τον χρόνο πτήσεων στο νησί μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
«Πάμε στα επίπεδα του 2019 και ίσως να τα ξεπεράσουμε» επισημαίνει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας.
Πληρότητα 80%-90%
Την ίδια στιγμή απόλυτα ικανοποιημένος από την τουριστική κίνηση εμφανίζεται και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, καθώς όπως αναφέρει «ο Ιούνιος έκλεισε με πληρότητα 70%- 90% στα ξενοδοχεία, ενώ και ο Ιούλιος αγγίζει σύμφωνα με τις κρατήσεις την πληρότητα 80%-90% στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού». «Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά» δηλώνει ο κ. Βούλγαρης.
Εξάλλου, για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, 67 κρουαζιερόπλοια προσέγγισαν για μονοήμερες διακοπές το νησί, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να «δέσουν» 72 κρουαζιερόπλοια.
Αυξημένος είναι και ο αριθμός επιβατών που φτάνουν στην Κέρκυρα και ακτοπλοϊκώς, με τους Έλληνες να συνεχίζουν να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο νησί.


Latest News

Ξενοδοχεία: Απόβαση πεντάστερων στην Κρήτη – Ανεβαίνει πίστα το νησί
Πυρετός επενδύσεων για την αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών της Κρήτης - Τα project που είναι σε εξέλιξη

«Ξεπουλάνε» τα ακτοπλοϊκά για το Πάσχα - «Ζαλίζουν» οι τιμές
Οι τουριστικοί πράκτορες επισημαίνουν ότι για την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ελάχιστα

Αλλάζει εικόνα το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με επενδύσεις 1,28 δισ. - Οι νέοι στόχοι
Ανοδικά ξεκίνησε η επιβατική κίνηση το 2025 κόντρα στην διεθνή αβεβαιότητα- Οι νέες πηγές εσόδων και το πράσινο φως στο μέρισμα των 0,78 ευρώ ανά μετοχή

Πληρότητες ως 95% στις πτήσεις της Aegean- Οι top5 προορισμοί σε Ελλάδα και εξωτερικό
Υψηλές πληρότητες καταγράφονται για την πασχαλινή έξοδο σε αεροπορικές πτήσεις της Aegean τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και εξωτερικού

Συνεργασία Mercan Group με Wyndham Hotels & Resorts στην Κέρκυρα
Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση του ομίλου Mercan Group στην Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία της Wyndham στη Μεσόγειο

Άνοδος τιμών, σταθερές πληρότητες για τα ξενοδοχεία - Προς νέο ρεκόρ εισπράξεων
Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία - Αύξηση των εισπράξεων αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδας

JOMO: Τι είναι και πως κάνει τα ταξίδια καλύτερα;
Έχοντας μπει για τα καλά στην εποχή των ταξιδιών -πρώτα το Πάσχα, μετά το καλοκαίρι- το JOMO είναι μια τάση που υπόσχεται να κάνει τις διακοπές μας καλύτερες. Και πιο ήρεμες.

Τι φοβούνται οι Αμερικανοί ταξιδιώτες φέτος
Οι Αμερικανοί που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα απόνερα των πολιτικών Τραμπ

Σκληρή μάχη Hilton - Marriott για την πρωτιά στην Ελλάδα - Ποια παίρνει... κεφάλι
Hilton και Marriott μάχονται για την πρώτη θέση - Σημαντικές επενδύσεις για τη λειτουργία νέων ξενοδοχείων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

Ακάθεκτοι οι αμερικανοί τουρίστες παρά τον τυφώνα Τραμπ- Κανονικά οι κρατήσεις για Ελλάδα
Απτόητοι οι αμερικανοί τουρίστες - Άνοδος 18,6% των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων - Τι προβληματατίζει τους Έλληνες ξενοδόχους