Τη θέση ότι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες κυβερνήσεις εξέφρασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ διεκδικεί «καθαρή εντολή αυτοδυναμίας».

Μιλώντας στην «Μακεδονία της Κυριακής», ο Οικονόμου υποστήριξε ότι «μέσα στο δεδομένο διεθνές περιβάλλον και γνωρίζοντας την ελληνική πολιτική ιστορία και την πολιτική μας κουλτούρα, είναι αυτονόητο ότι το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον εξυπηρετούνται από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις». Επεσήμανε δε ότι «δεν είναι καιρός για δισταγμούς, κωλυσιεργίες και μικροκομματικές στρατηγικές. Διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν την απαιτούμενη σιγουριά για να προχωρήσουν τη ζωή τους όπως αυτοί θέλουν».

Διαβάστε επίσης: Πρόωρες εκλογές: Προς κάλπες το Σεπτέμβριο – Η συζήτηση για τρεις εκλογικές μάχες και τις κυβερνητικές συνεργασίες

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που να είναι αποτελεσματική και όχι έρμαιο του καθενός. Κυβέρνηση που να μην είναι έρμαιο στις ψευδαισθήσεις μεγαλείου και δύναμης ανεύθυνων πολιτικών».

Οι καλές στιγμές

Μετρώντας τις καλές στιγμές της τριετίας ο Οικονόμου υποστήριξε ότι αυτές είναι η δραστική μείωση της ανεργίας και η αύξηση του βασικού μισθού, η μείωση των φόρων, το πρόγραμμα προστασίας της κοινωνίας και των επιχειρήσεων από τις συνέπειες των επάλληλων κρίσεων, η διαχείριση της εισβολής στον Έβρο, η αναγέννηση του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και η ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, η οποία άλλαξε το επίπεδο της διεθνούς παρουσίας της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα δέκα μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι περισσότερες θέσεις εργασίας, λιγότεροι φόροι και καλύτερη δημόσια παιδεία. «Να φέρουμε το εισόδημα του Έλληνα και την αγοραστική του δύναμη στο επίπεδο των πλέον ανθηρών ευρωπαϊκών χωρών» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα ελληνοτουρκικά

Για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Άγκυρα το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει την ένταση, χρησιμοποιώντας έωλους και ανιστόρητους ισχυρισμούς, οι οποίοι είναι αντίθετοι με τη διεθνή νομιμότητα, τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο για να τονίσει ότι «η Ελλάδα, με μια σώφρονα και αποτελεσματική πολιτική, έχει κατορθώσει να ενδυναμώσει και να αναβαθμίσει τις παραδοσιακές της συμμαχίες, να συνάψει νέες, να ενισχύσει αποφασιστικά την αποτρεπτική της ικανότητα, να καταστήσει σαφή τα δίκαιά μας και την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή fora. Οι θέσεις μας μάλιστα τυγχάνουν καθολικής αποδοχής».

«Η συμφωνία μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, η οποία δρομολογεί τη διαδικασία για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο NATO, συνιστά ουσιαστικά μια αναδίπλωση της Τουρκίας και δεν θίγει με οποιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα της Ελλάδας, ούτε μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας» όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος τέλος στο ζήτημα των εκλογών ο Οικονόμου ανέφερε ότι «όποιος θέλει σοβαρότητα, σταθερότητα, θεσμική προσήλωση, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, κοινωνική μέριμνα, αξιοπιστία, σιγουριά, σεβασμό σε αξίες και ιδανικά, ξέρει ότι η Νέα Δημοκρατία θα τού τα εξασφαλίσει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια
Experts |

Αναπάντεχη η ανθεκτικότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Τί αναμένεται για τη συνέχεια

Σε μια αγορά όπου κυριαρχεί η έντονη μεταβλητότητα, θα περίμενε κανείς να δει υπερβολές μετά από τέτοια αναταραχή στις χρηματαγορές. Κι όμως, φαίνεται ότι οι μεγάλοι πάικτες κρυπτονομισμάτων κάτι περιμένουν.

Τουρκία: Σφοδρές αντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Επικαιρότητα |

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Οικόπεδα: Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για τους καθαρισμούς
Επικαιρότητα |

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα

Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας