Όσο και να προσπάθησαν κάποιοι επιλεγμένοι δεικτοβαρείς τίτλοι, δεν κατάφεραν να απορροφήσουν τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε το ελληνικό χρηματιστήριο από τον τραπεζικό κλάδο, κλείνοντας τελικά με απώλειες και στη ζώνη των 800 μονάδων.
Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,03% στις 805,55 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει στα 41 εκατ. ευρώ.
Η αμερικανική αργία σήμερα επιβάρυνε περαιτέρω το συναλλακτικό κλίμα, καθώς όχι μόνο πολλοί αγοραστές απείχαν, αλλά και όταν χρειάστηκε να υψώσουν αναχώματα στις τραπεζικές πιέσεις οι αντοχές ήταν πολύ χαμηλές. Βέβαια, ο Ιούλιος, όπως και ο ερχόμενος Αύγουστος, είναι οι μήνες κατά τους οποίους «αναδεικνύεται» η… ρηχότητα της ελληνικής αγοράς, με την κατεύθυνση πολλών τίτλων να αλλάζει με εντολές ολίγων και μόνο τεμαχίων.
Διαβάστε επίσης – Χρηματιστήριο Αθηνών: Νικητές και χαμένοι του πρώτου εξαμήνου
Η κρίσιμη ζώνη του 800 μονάδων
Έτσι, η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από την κρίσιμη ζώνη των 800 μονάδων, την οποία με τεχνικούς όρους δεν αποκλείεται να τη δοκιμάσει αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα, βλέπει πλέον με μεγαλύτερες πιθανότητες τα χαμηλά του έτους, στις 788 μονάδες, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη συναλλακτικά, καθώς οι άμυνες των long είναι περισσότερο αδύναμο.
Ο Γενικός Δείκτης συνέχισε να πλαγιολισθαίνει προς τη ζώνη υποδοχής των 800 μονάδων, όπως επιβεβαιώνει και η Trader24, η οποία επισημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίον έχει έρθει αυτή η πτώση αξιολογείται άκρως επικίνδυνος, διότι επιδεικνύει μια οριακή υποστηρικτική προσπάθεια λίγων να διατηρηθούν σε θέσεις που είναι ανάποδες, ώστε τη στιγμή που θα επέλθει ρευστοποίηση, θα βρει άδεια την αγορά με ό,τι αυτό θα επιφέρει.
Εξάλλου, αναγνωρίζοντας ότι το ΧΑ δεν έχει γράψει παρά το 1/4 της πτώσης των υπολοίπων μεγάλων χρηματιστηρίων μεσοσταθμικά στο εξάμηνο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να …αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε επιταχύνοντας. Τέλος, υφίσταται πλέγμα αντιστάσεων από 818 έως 832 μονάδες του ΓΔ, κάτι που επιβαρύνει ενδεχόμενη ανοδική προσπάθεια.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΟΤΕ και η Jumbo, με τα άνω του 2% κέρδη τους αντιστάθμισαν τις άνω του 3% απώλειες σε Μυτιληναίο και Alpha Bank. Οι πιέσεις ήταν ισχυρές σε Πειραιώς, Βιοχάλκο, Λάμδα, Eurobank, Titan, ενώ αντίθετα σημαντικά ήταν τα κέρδη σε ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΟΛΠ και Aegean.
Latest News
Ανοίγει η πόρτα του χρηματιστηρίου για τους «μικρούς» - Τι αλλάζει στην Λεωφόρο Αθηνών
Τι φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κεφαλαιαγορά - Οι δυο άξονες και το διακύβευμα
Οχυρό οι 1.500 μονάδες, άντεξαν στις πιέσεις - Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το ΧΑ την εβδομάδα
Στο κλείσιμο της εβδομάδας το χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαίωσε το μήνυμα ότι η ανοδική πορεία της αγοράς έχει γερά θεμέλια
Κρατάει τις 1.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επηρεάζουν όλες τις αγορές του κόσμου
Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Έρχεται φόρος στα crypto
Θεσπίζονται επιπλέον εφαρμοστικά μέτρα για την προστασία των επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα - Ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες
Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στο ΧΑ - Οδηγός η Alpha Bank
Το ΧΑ έχει βάλει τις βάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο για το κλείσιμο της εβδομάδας
Ασκήσεις ισορροπίας σε μοιρασμένο ταμπλό για το ΧΑ
Η αγορά χρειάζεται να ισχυροποιήσει τις άμυνές της, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 1.500 μονάδων
Άντεξε το profit taking το ΧΑ, «μήνυμα» από ΟΤΕ και Εθνική
Το χρηματιστήριο Αθηνών απολαμβάνει το "January Effect", με την ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης συσσώρευσης
Goldman Sachs: Πού θα «καθίσει η μπίλια» του ΧΑ- Τι βλέπει για μερίσματα
Τι λέει η Goldman Sachs για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Ποιες προκλήσεις θεωρεί πιο σημαντικές
Βράχος η Εθνική στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιβεβαιώνονται οι 1.500 μονάδες
Το δικό της «January Effect» απολαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την φετινή ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης, εκνευριστικής συσσώρευσης
Υποχώρησε ο δείκτης φόβου τον Δεκέμβριο - Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Άγγιξε το 24,88% τον Δεκέμβριο του 2024 από 26,62% τον Νοέμβριο του 2024