Εφιαλτική νύχτα στην Ιτέα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Άμφισσας συνέχιζε να καίει ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Πολιτική Προστασία έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν το Βορειοδυτικό κομμάτι της πόλης, ενώ σχετικό μήνυμα εστάλη από το 112. Η εκκένωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ.

Στους Δελφούς

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με λεωφορεία που διέθεσε ο Δήμος και η Περιφέρεια οι κάτοικοι της περιοχής μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στους Δελφούς όπου θα παραμείνουν το βράδυ για λόγους ασφαλείας. Η φωτιά, μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, παρέμενε ακόμη σε απόσταση από τον οικισμό ενώ παραμένουν οι φόβοι για επέκταση της κυρίως σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και ποιμνιοστάσια.

Καταστροφή στον ελαιώνα της Άμφισσας

Με την αποχώρηση των εναέριων μέσων τα τρία μέτωπα της φωτιάς συνέχισαν την καταστροφική τους πορεία με μεγάλο θύμα τον ελαιώνα της Άμφισσας που έχει υποστεί τρομακτικές ζημιές. Οι επίγειες δυνάμεις προσπάθησαν να ανασυνταχθούν για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες στα κρίσιμα σημεία, όπως για παράδειγμα είναι το μέτωπο προς την Ιτέα και το μέτωπο προς το Σερνικάκι και τον Χρισσό – που αργά το βράδυ της Δευτέρας βρισκόταν σε ύφεση.

Στην περιοχή μεταφέρονται πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κεντρική Ελλάδα και με απόφαση του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Κεντρικής Ελλάδας. Αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή επιχειρούσαν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ στην περιοχή βρισκόταν και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Μέχρι πριν πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Τα δύο από αυτά είχαν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό ενώ υπήρχε και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για εναέριο συντονισμό.

Παράλληλα έχουν διατεθεί δεκάδες μηχανήματα από την τοπική αυτοδιοίκηση και υδροφόρες όπως επίσης έχουν βρεθεί στην περιοχή και εθελοντές πυροσβέστες. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή όπου εξελίσσεται η πυρκαγιά για να διερευνήσει τις αιτίες για την έναρξη της.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Κρανίδι

Στο Κρανίδι σημειώθηκε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα κάποιες από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Amanzoe να παραδοθούν στις φλόγες. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου πάντως μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλα καταλύματα.

φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα