Ανοδικά έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, με την εστίαση να στρέφεται στην τελευταία απόφαση της Reserve Bank of Australia, η οποία αύξησε τα επιτόκια σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,13% και ο Kosdaq ενισχύθηκε 2,96%. Η SK Hynix έκανε άλμα 3,25% ενώ η Naver σημείωσε άνοδο 3,19%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,67%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 0,2%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,57% και στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε κατά 0,41% υψηλότερα.

Στον αντίποδα, όμως οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν πτωτικά, με τον Shanghai Composite να χάνει 0,19%, και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,7%.

Επιθετική η Αυστραλία

Η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης στο 1,35% σήμερα, όπως είχε προβλεφθεί. Το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε, μετά την ανακοίνωση της απόφασης RBA, στα 0,6857 δολάρια.

Στα μάκρο της ημέρας, στη Νότια Κορέα ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το ποσοστό της ανόδου είναι ελαφρώς υψηλότερο από την αύξηση του 5,9% που ανέμεναν οι αναλυτές και το ταχύτερο από τον Νοέμβριο του 1998, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, η δραστηριότητα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Οκτώβριο του 2013, σύμφωνα με τον τελικό δείκτη au Jibun Bank Japan Services Purchasing Managers’ Index. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 54 μονάδες, έναντι 52,6 τον Μάιο.

Η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας αυξήθηκε επίσης, σύμφωνα με τον δείκτη υπευθύνων υπηρεσιών Caixin. Ο δείκτης αυξήθηκε στις 54,5 μονάδες τον Ιούνιο σε σύγκριση με τις 41,4 τον Μάιο, καθώς τα μέτρα για τον Covid χαλάρωσαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές