Με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν από την ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πρόγραμμα στήριξης

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο εθνικό πρόγραμμα στήριξης για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και επανέλαβε την πρότασή του για την αποσύνδεση της χονδρικής τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνει στον καταναλωτή. Επίσης, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφοράς ενέργειας από την ευρύτερη περιοχή προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με το 2015

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε την πρόοδο που έχει επιτελέσει η Ελλάδα στον τομέα της οικονομίας, επισημαίνοντας το ευρύ φάσμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αλλά και της κοινωνικής συνοχής.

Διαβάστε επίσης – Ρομπέρτα Μέτσολα: Να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση για τις τιμές στην ενέργεια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος