![Πάτμος – Λειψοί: Αφιέρωμα του βρετανικού περιοδικού «Conde Nast Traveller»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/01/patmos-island-3-1920.jpg)
Τους λόγους που η Πάτμος και οι Λειψοί ταυτίζονται με το «ευ ζην» και πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών του διεθνούς ταξιδιώτη, εξηγεί το κορυφαίο Βρετανικό περιοδικό «Conde Nast Traveller» σε πρόσφατο αφιέρωμα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.
Διαβάστε επίσης: National Geographic: Αυτή είναι η «πράσινη» λίστα του – Ξεχωρίζουν τρία ελληνικά νησιά
Με τα παρθένα τοπία της να κυριαρχούν και την πολιτιστική της «καρδιά» να χτυπά δυνατά, η Πάτμος είναι μια αληθινή απόλαυση για σώμα και ψυχή, αναφέρει το άρθρο. Ο προορισμός «ακτινοβολεί» μέσα από μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, το Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και τη δαιδαλώδη Χώρα, ενώ καλύπτει όλες τις ανάγκες των σύγχρονων τουριστών. Λίγα μίλια μακριά, οι Λειψοί προσφέρουν μια «εμπειρία ναυαγού» και απομόνωσης από καθετί αρνητικό. Το νησί της Καλυψούς είναι εντελώς ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό και σαγηνεύει με τα γαλαζοπράσινα νερά του. Ξεχωρίζουν το ορεινό χωριό των Λειψών που θυμίζει κινηματογραφική ταινία με τα γραφικά στενά, αλλά και η μυστηριακή Παναγιά του Χάρου που χτίστηκε από μοναχούς το 1.600 μ.Χ.
Διαβάστε επίσης: Λειψοί: Το «κομφετί» του Αιγαίου
«Όσο πιο τεχνητή γίνεται η καθημερινότητα, τόσο πιο αυθεντικοί θα γινόμαστε εμείς για να προσφέρουμε και να αναδεικνύουμε αληθινές εμπειρίες σε Έλληνες και ξένους. Το χωριό των Λειψών εντυπωσιάζει με την απλότητα και τη φιλοξενία του και οι παραλίες μας, θυμίζουν παράδεισο ακόμη και τον Αύγουστο!» τονίζει ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. «Οι τάσεις αλλάζουν και ο συνδυασμός πνευματικής και φυσικής αγαλλίασης της Πάτμου γίνεται το ζητούμενο σε μια εποχή ο επισκέπτης διεκδικεί όσα έχασε τα τελευταία δύο χρόνια», αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Πάτμου Νίκος Κουτούζος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»