«Κάνουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη! Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά».

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Όπως σημειώνει, «τα αποτελέσματα καταστρέφουν το αφήγημα ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πίστευε ότι σε αυτό το πεδίο θα μπορούσε να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση». «Ξέρουμε όμως παράλληλα ότι αυτή η προσπάθεια ήταν και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη συνείδησή μας και απέναντι στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι πλεονέκτημα της αντιπολίτευσης»

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκης, έχει ως εξής:

«Παρακολούθησα σήμερα, λόγω κορωνοϊού, από την τηλεόραση στο σπίτι μου τη συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική. Πρέπει να πω ότι από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εκείνοι που μίλησαν για την κοινωνική πολιτική ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι άλλοι επέλεξαν να μιλήσουν βασικά για άλλα θέματα: για την Τουρκία, τη Νovartis, για την ενέργεια, κ.ο.κ.

Αυτό νόμιζαν προφανώς ότι τους εξυπηρετούσε. Σε άλλα κοινοβούλια της Ευρώπης αυτό δεν θα επιτρεπόταν. Εν πάση περιπτώσει, όμως, ένα βασικό συμπέρασμα από την όλη συζήτηση είναι ότι το “προνομιακό” πεδίο της “φιλεύσπλαχνης” αντιπολίτευσης, η κοινωνική πολιτική δηλαδή, έχει πάψει να είναι πλεονέκτημά της.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες απόψεις του ΚΚΕ, σε πολλές περιπτώσεις, παραγνωρίζοντας την ίδια την πραγματικότητα.

Οι υπόλοιποι μίλησαν σχετικά λίγο για το θέμα, με τον κ. Τσίπρα να επαναλαμβάνει γνωστά ψέματα από το παρελθόν. Ότι π.χ. δίνουμε δήθεν ένα δις για τους ατομικούς “κουμπαράδες” σε σχέση με τις επικουρικές συντάξεις των νέων, ενώ το ποσό είναι 36 εκατ. (!) κ.ο.κ.

Η πραγματικότητα μιλάει

Το βέβαιο είναι ότι η πραγματικότητα μιλάει μόνη της. Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι λύθηκαν φυσικά τα προβλήματα των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι:

  • η ανεργία μειώθηκε από το 17,3% το καλοκαίρι του 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο 2022.
  • Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε συνολικά 9,7% και ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό ετησίως στην τσέπη όσων αμείβονται με αυτόν.
  • Οι ρυθμοί των προγραμμάτων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) τριπλασιάστηκαν τα τελευταία 2,5 χρόνια.
  • Ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι η πιο ουσιαστική εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων.
  • Ότι οι εργαζόμενοι απέκτησαν παραπάνω γονικές άδειες και η Ελλάδα είναι πλέον στις 12 χώρες παγκοσμίως με πλήρη νομική ισότητα των φύλων.
  • Ότι πάμε από ρεκόρ σε ρεκόρ στην έκδοση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων και ότι, μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουν μηδενιστεί.
  • Ότι το 1555 έδωσε τέλος στο χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα του υπουργείου Εργασίας και των εποπτευόμενων φορέων του.
  • Όλο αυτό το έργο έχει την υπογραφή της Νέας Δημοκρατίας και είναι αποτέλεσμα μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης: Σειρά μέτρων για έμπρακτη στήριξη των εργαζόμενων γονέων

Καταρρέει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Ναι, ξέρουμε ότι αυτά τα αποτελέσματα καταστρέφουν το αφήγημα ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πίστευε ότι σε αυτό το πεδίο θα μπορούσε να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση. Ξέρουμε όμως παράλληλα ότι αυτή η προσπάθεια ήταν και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στη συνείδησή μας και απέναντι στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, εφαρμόζοντας μια πολιτική με αποτέλεσμα. Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στην Αριστερά. Κάνουμε μια κοινωνική πολιτική στην πράξη!»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ