
Την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων και της συνεχούς αξιολόγησης των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Όπως είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συζήτησης με ωφελούμενους του προγράμματος, η τροποποίηση του προγράμματος προβλέπει επιπλέον 6.500 θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη μακροχρόνια (12+ μήνες) ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Η διάρκεια
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται στο 75% έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2017, αλλά, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, η κάλυψη ήταν χαμηλή, καθώς οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από 1.500. Τον Ιούλιο του 2020, το πρόγραμμα ενισχύθηκε και βελτιώθηκε και, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, καλύφθηκαν περισσότερες από 8.000 θέσεις σε σύνολο 8.500 θέσεων.
Με την αύξηση, το βελτιωμένο πρόγραμμα θα έχει προσφέρει συνολικά 15.000 θέσεις.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως Δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, κλπ) και δημοτικές επιχειρήσεις, στο σύνολο της επικράτειας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.


Latest News

Ερχεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Η ΑΑΔΕ θα «βλέπει» online τα αυτοκίνητα σε συνεργεία, πάρκινγκ, πλυντήρια
Μέσω κινητού οι επαγγελματίες θα σκανάρουν τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε οχήματος και τις αποδείξεις που εκδίδουν και αυτόματα θα ενημερώνεται το ψηφιακό πελατολόγιο

Πληρωμές με IRIS σε όλη την αγορά
Τι αλλάζει στις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις από 1η Νοεμβρίου

Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
Το 2024, δεύτερη χρονιά εφαρμογής της ψηφιακής διαδικασίας για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος, υποβλήθηκαν 121.550 αιτήσεις

Ο e-ΕΦΚΑ ενισχύει την εισπραξιμότητα ασφαλιστικών εισφορών - Τι προβλέπει νέα ρύθμιση
Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες προς το ΚΕΑΟ θα ανατίθενται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με διεθνή διαγωνισμό

ΑΑΔΕ: Μικρή αναβολή στην έναρξη υποχρεωτικής ψηφιακής έκδοσης δελτίων αποστολής
Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες

«Έπεσε» σε χαμηλό 17 ετών η ανεργία - Στο 8,6% τον Φεβρουάριο [γράφημα]
Οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.311.625 άτομα σημειώνοντας αύξηση κατά 72.436 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024 (1,7%) και αύξηση κατά 36.927 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2025 (0,9%)

Ξεκινούν δύο νέες δράσεις κατάρτισης ΔΥΠΑ σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Ποιους αφορούν
Σήμερα αρχίζει το πρόγραμμα «Τεχνίτης Ξύλινων Κατασκευών – Β’ Κύκλος» και την Πέμπτη η εκπαιδευτική δράση «Τεχνίτης Γυψοσανίδας και Ελαιοχρωματισμών»

«Εσείς ρωτάτε. Εγώ απαντάω» - Η Κεραμέως για τον κατώτατο μισθό
Η νέα αύξηση για το 2025 ανέρχεται σε 6,02% εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Απριλίου του 2025 και ωφελεί συνολικά πάνω από 1,6 εκατομμύρια πολίτες
![Κατώτατος μισθός: Πρεμιέρα με 880 ευρώ – Ποια επιδόματα αυξάνονται [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/ot_lefta_misthoi5-600x352.png)
Κατώτατος μισθός: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν - Ποια επιδόματα αυξάνονται [γράφημα]
Ο κυβερνητικός στόχος είναι ο κατώτατος μισθός να συνεχίσει να αυξάνεται, ώστε μέχρι το 2027 να φτάσει τα 950 ευρώ

Οι πληρωμές με POS «εξαφάνισαν» από την αγορά μετρητά 5,79 δισ. ευρώ
Οι 30 κλάδοι με τη μεγαλύτερη μείωση χρήσης μετρητών το 2024 λόγω POS – Tι δείχνει η ανάλυση της ΑΑΔΕ