Με κέρδη έκλεισε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε το τελευταίο διήμερο να εκδηλώσει, έστω και ανισομερώς, μια αντίδραση που είχε ανάγκη μετά τη συνεχή πτώση από τις 21/7.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,87% στις 802,16 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 83,5 εκατ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να αναιρέσει τη μεγάλη βουτιά της Τρίτης, κλείνοντας με απώλειες 0,45%.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Επιλεκτικές πιέσεις

Το ΧΑ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι μια αντίδραση μετά από μια μεγάλη πτώση είναι «άτσαλη» και εστιασμένη σε τίτλους που θεωρούνται ευκαιρίες. Και αυτή η αντίδραση προς το παρόν δεν έχει πολλές «κατακτήσεις» αφού ιδανικά οι τεχνικοί αναλυτές θα ήθελαν την αποφασιστική και με τζίρο επιστροφή του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 800 μονάδες. Έτσι, το διήμερο ανοδικό σερί δεν άλλαξε κάτι παρά μόνο την έντονα αρνητική εικόνα των ταλαντωτών, οι οποίοι επέστρεψαν σε ουδέτερα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

Το επίπεδο των 800-805 μονάδων αποτελεί, άλλωστε, πλέγμα αντιστάσεων σε πρώτο χρόνο, το οποίο πρέπει να διασπαστεί ανοδικά εάν η αγορά δεν θέλει να διολισθήσει στις 767 μονάδες. Εάν διασπάσει την αντίσταση ο γενικός δείκτης, τότε η ανάκτηση των 820 μονάδων θα λάβει χαρακτηριστικά μιας βιαστικής κίνησης, ενώ η ζώνη των 850 μονάδων θα είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της αντοχής της αντίδρασης. Αλλά σε κάθε περίπτωση οι 800 μονάδες είναι το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι που θα πρέπει να ανέβει η αγορά.

Πακέτα και επιλεκτικότητα

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι συναλλαγές μέσω πακέτων, ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, καθώς μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν σχεδόν 33 εκατ. τεμάχια, ή 29,5 εκατ. ευρώ. Και εάν εξαιρεθούν τα τεμάχια που πραγματοποιήθηκαν στη ΔΕΗ, στον Μυτιληναίο, στον ΟΠΑΠ και τον ΟΤΕ, ο μεγαλύτερος όγκος της αγοράς, πάνω από το 75% διακινήθηκε στον τραπεζικό κλάδο. Αν και καλοδεχούμενη αυτή η ανάκαμψη, θα πρέπει σίγουρα να επεκταθεί και στο υπόλοιπο ταμπλό, προκειμένου η αγορά να δώσει το μήνυμα ότι έχει σταματήσει το πτωτικό σπιράλ στο οποίο έχει περιέλθει από τα τέλη του Απριλίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Alpha Bank ξεχώρισε με το +6,52% που σημείωσε, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Eurobank, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Λάμδα, Titan, Aegean και Εθνική.

Από την άλλη, τα Ελληνικά Πετρέλαια με το -3,14% και η Quest με το -3,06%, επηρέασαν την αγορά, όπως και το -1,07% του ΟΠΑΠ. Πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece