Ποιο είναι το κόλπο για έναν χρεοκοπημένο πολίτη, ο οποίος έχει ένα ακριβό σπίτι που βγαίνει σε πλειστηριασμό, να το γλιτώσει;
Δεν υπάρχουν και πολλοί… ο εξής ένας, δοκιμασμένος με επιτυχία στο παρελθόν.
Αυτός που χρωστάει και βγαίνει η περιουσία του στο σφυρί, πάει σε έναν πλούσιο φίλο του και του ζητά να «χτυπήσει» αυτός το ακίνητο στον πλειστηριασμό.
Ο «λεφτάς» πάει στη διαδικασία, αποκτά το ακίνητο και αφήνει τον πρώην ιδιοκτήτη, τον χρεοκοπημένο να μείνει μέσα. Πώς; Αυτό το γνωρίζουν οι δυο τους.
Τη θυμήθηκα αυτή την ιστορία διαβάζοντας ότι βγαίνει στο σφυρί η βίλα του Πέτρου Φιλιππίδη στο Ψυχικό, με τιμή εκκίνησης τα 900 χιλιάδες ευρώ.
Τώρα, αν βρεθεί στη διαδικασία μόνον ένας ενδιαφερόμενος, κι αυτός… ανώνυμος, τυχαίο θα είναι.
Μην ξεχνάμε ανάλογη περίπτωση επώνυμου που έχανε το σπίτι του και βρέθηκε ένας πλούσιος φίλος για να το αγοράσει…
Τον χειμώνα ετούτο, άμα τον πηδήσαμε…
Μια παγωμάρα επικρατεί από χθες στα πολιτικά γραφεία. Μια παγωμάρα που έφεραν οι νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού για το χρόνο των εκλογών. Και λέμε παγωμάρα διότι σχεδόν όλοι οι πολιτικοί, όλων των κομμάτων, είναι σε… mood εκλογών.
Είπε λοιπόν χθες ο Μητσοτάκης στον Σκάι:
«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας για λόγους θεσμικής τάξης και σταθερότητας σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε. Και αν έχουμε και κόστος, διότι θα έχουμε δύσκολο χειμώνα, είμαι διατεθειμένος να το αναλάβω. Δεν θα παίξω με τους θεσμούς. Θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας».
Δεν είπε, λοιπόν, απλά ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, αλλά ήταν και πιο ξεκάθαρος. Ακόμη κι αν ο χειμώνας είναι βαρύς και η κυβέρνηση περάσει δύσκολα, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να μην κάνει εκλογές νωρίτερα.
Είναι δηλώσεις που δεν μπορείς να τις παραβλέψεις και να πεις: «Εντάξει, δεν θα έκανε προαναγγελία εκλογών. Θα τις προκηρύξει στις 20 Αυγούστου που θα βγει η χώρα από τα μνημόνια, θα επικαλεστεί οικονομικούς λόγους και την κρίση που έχει χτυπήσει τον πλανήτη και θα ζητήσει νέα, καθαρή εντολή διακυβέρνησης».
Εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό που λέει ότι θέλει να ξεπεράσει τον κάβο του χειμώνα, κι ότι δεν είναι σώφρων να υπάρξει πολιτική αναταραχή.
Μου θυμίζει τον Νιόνιο με το άσμα:
«Τον χειμώνα ετούτο
άμα τον πηδήσαμε
Γι’ άλλα δέκα χρόνια
άιντε καθαρίσαμε»
Για να δούμε, θα επιμείνει στις απόψεις του;
- Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Δεν ψάχνουμε κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο
Ανασχηματισμός τώρα;
Πάντως, με το που τα είπε όλα αυτά ο Κ. Μητσοτάκης δύο πράγματα έγιναν. Το πρώτο ότι οι υποψήφιοι έμειναν ενεοί καθώς δεν ξέρουν αν πρέπει να συνεχίσουν τις περιοδείες τους, γιατί φοβούνται μήπως… καούν. Πώς να αντέξεις άλλους 8-10 μήνες σε φουλ προεκλογικό πρόγραμμα;
Και το δεύτερο ότι αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια περί ανασχηματισμού. Το γνωστό παιχνιδάκι δηλαδή: Δεν κάνεις εκλογές, θα κάνεις ανασχηματισμό; Δεν κάνεις ανασχηματισμό, πας σε εκλογές…
Πότε θα βγει ο Αμπντούλ;
Ενας λόγος για να γίνουν, πάντως, πρόωρες εκλογές και να «αυτοακυρωθεί» ο πρωθυπουργός, είναι τα εθνικά θέματα. Ενας «θερμός» Αύγουστος με την Τουρκία για παράδειγμα θα μπορούσε να είναι η αφορμή. Αλλωστε, αυτό ακριβώς το ζήτημα έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Τσίπρα, λόγω ενός tweet του πρώην πρωθυπουργού.
Όμως, για να πούμε την αλήθεια, κι ενώ υπάρχει μια σχετική ηρεμία στα ελληνοτουρκικά, μετά τη συνομιλία Ερντογάν – Μπάιντεν, υπάρχει κάτι που φοβίζει την Αθήνα. Είναι η απόφαση της Αγκυρας να βγάλει για έρευνες το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλοι λένε ότι θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς το οικόπεδο 6 της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αλλοι ότι ενδεχομένως να πάει νοτιοανατολικά της Κρήτης, από κοινού με λιβυκό αντιτορπιλικό.
Οπου και να πάει θα δημιουργήσει εντάσεις και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.
Ένα άλλο ζήτημα είναι πότε θα αποφασίσει η Τουρκία να βγάλει τον… Αμπντούλ στη θάλασσα. Κάποιες πηγές λένε ότι ίσως να το κάνει στις 16 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο, με αφορμή και τη θλιβερή επέτειο της εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974.
Άλλες πηγές στην Τουρκία έλεγαν ότι θα βγει στις αρχές Αυγούστου και θα κάνει έρευνες… στη «Γαλάζια Πατρίδα».
Μακάρι να βγούμε ψεύτες, αλλά κάτι μας λέει ότι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις θα είναι σε διαρκή συναγερμό όλο το καλοκαίρι.
Εκνευρισμός στο Μαξίμου
H αποκάλυψη της στήλης για επεισόδιο του βουλευτή της ΝΔ, Σπ. Πνευματικού στο κέντρο της Χαλκίδας, και για προκλητική συμπεριφορά σε βάρος αστυνομικών, τους οποίους φωτογράφιζε παράνομα και στους οποίους είπε: «Είμαι βουλευτής, έτσι γουστάρω», φαίνεται να έχει συνέχεια.
Το θέμα έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα γραφεία πολλών υπουργών και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση. Μάλιστα, οι πληροφορίες της στήλης λένε ότι έπεσαν και τηλέφωνα εκνευρισμού για τη στάση του βουλευτή. Για να δούμε, θα υπάρξει διαφορετική εξέλιξη;
Η «σφαγή» της Α’ Θεσσαλονίκης
Θυμάστε τον Άγγελο Χαριστέα; Τον σέντερ φορ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 και που μας ανέβασε στον 7ο ουρανός με τις κεφαλιές του.
Ε, λοιπόν, οι πληροφορίες λένε ότι συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου και συμφώνησε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης στις επόμενες εκλογές.
Από το «Πειρατικό», λοιπόν, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση μιας έδρας, αν και θα είναι δύσκολο για τον πρώην σέντερ φορ της Εθνικής.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης υπάρχουν ισχυρά ονόματα που εκλέγονται αλλά και πολλά που φαίνεται να ετοιμάζονται να μπουν στα ψηφοδέλτια. Η ΝΔ δείχνει να χωλαίνει στη συγκεκριμένη περιφέρεια, όπου το 2019 πήρε ποσοστό 35,52%, δηλαδή 4,33% λιγότερο από το σύνολο της επικράτειας, κι εξέλεξε 7 βουλευτές.
Γι’ αυτό και θέλει να ενισχύσει περαιτέρω το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο. Αν μπει ο Χαριστέας ή προστεθούν και ονόματα που ακούγονται, όπως της ευρωβουλευτού, Μ. Σπυράκη ή του Γιώργου Ορφανού, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μεγάλες μάχες.
Στην περιφέρεια αυτή μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ισχυροί πολιτικοί, όπως ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Σταύρος Καλαφάτης, η Ελενα Ράπτη, που δείχνουν να μην κινδυνεύουν. Ισως με τις νέες προσθήκες να θορυβηθούν βουλευτές όπως ο Στρ. Σιμόπουλος, η Α. Ευθυμίου και ο Δ. Κούβελας, που πήραν σχεδόν μισούς σταυρούς από τους πρώτους τρεις.
Μην ξεχνάμε ότι στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται ως πρώην πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής. Λέτε να μην τον δούμε στα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών;
Ξεπεράσαμε και τη Δανία στις τιμές καυσίμων
Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα.
Στην δεύτερη θέση με την ακριβότερη αμόλυβδη στην Ευρώπη αναρριχήθηκε η Ελλάδα, που ήδη βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των υψηλότερων τιμών λιανικής, αναδεικνύοντας ξανά την ανάγκη παρέμβασης, δεδομένου ότι ακόμα και με ακριβό πετρέλαιο, σχεδόν η μισή τιμή στην αντλία αντιστοιχεί σε φόρους.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Κομισιόν η Ελλάδα με μέση τιμή στην αμόλυβδη στα 2,392 ευρώ/λίτρο, ξεπέρασε ακόμα και την πάντα ακριβή Δανία (2,382 ευρώ) και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση των χωρών με την υψηλότερη τιμή λιανικής, πίσω από τη Φιλανδία (2,409 ευρώ).
Σε αυτό το επίπεδο η τιμή στην Ελλάδα βρίσκεται αισθητά υψηλότερα, κατά 20%, και από τον μέσο όρο της ΕΕ των 27, που διαμορφώνεται σε 1,993 ευρώ.
- Διαβάστε επίσης: Βενζίνη: Πόσο κοστίζει το γέμισμα του ρεζερβουάρ
Φίλοι από τα παλιά
Τρεις από τους βασικούς ομιλητές, κατά τη χθεσινή ημέρα του Συνεδρίου του Economist, για τις προκλήσεις στην παγκόσμια οικονομία και την ελληνική. Και οι τρείς γνωρίζονται πολύ καλά, καθώς έχουν εργαστεί και έχουν συνυπάρξει σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, για πολλά χρόνια. Αριστερά στη φωτογραφία ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, στη μέση ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς και δεξιά, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Ερυάν. Και οι τρείς εμφανίστηκαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική σκηνή, αλλά εξέφρασαν μεγαλύτερη σαφώς αισιοδοξία για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία, τόνισαν ότι, έχει πραγματοποιήσει μεγάλα βήματα προόδου.
Γεφύρι… Αρτας – Αντιρρίου
Στις 7 Αυγούστου του 2004 εγκαινιάστηκε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, δηλαδή πριν από 18 χρόνια. Με την ολοκλήρωση του έργου, μια συνολική έκταση 270 στρεμμάτων απελευθερωνόταν και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Ήμουν νιος τότε κι έγραφα για τα φιλέτα αυτά στα οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, όπως έλεγαν τότε οι ιθύνοντες, ξενοδοχεία, καταστήματα, μαρίνα κ.λπ. Πέρασαν 18 χρόνια και το τίποτε δεν έχει γίνει, μόνο τα… σουβλάκια έμειναν.
Χθες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση της έκτασης 165 στρεμμάτων που βρίσκεται στο πρώην εργοτάξιο από την πλευρά του Αντιρρίου, στο δήμο Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την προκήρυξη θα μπορούσε να γίνει πάρκο εφοδιαστικής αλυσίδας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου ή ακόμη και την ανάπτυξη τουριστικών υποδομών.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε μία φάση και η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2022.
Προσέξτε. 18 χρόνια μετά για να αξιοποιήσουν μια δημόσια περιουσία. Γεφύρι της… Αρτας, όχι του Ρίου.
Ή μήπως δεν ισχύει το ίδιο για το Βαθύ της Σάμου, για τις Γούρνες, για τις Αλυκές Αναβύσσου, που θα έφτιαχναν και… πάρκο για τους 12 θεούς του Ολύμπου.
Ένα κράτος με τεράστια περιουσία που την αφήνει ανεκμετάλλευτη…
«Πρασίνισε» η Lamda
H Lamda Development είναι πλέον ισχυρός «παίκτης» και το δείχνει συνεχώς.
Το δείχνει και με το ομόλογο που εξέδωσε, με τις εγγραφές στο βιβλίο προσφορών να λήγουν σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις κοινές ομολογίες 7ετούς διάρκειας που έχουν ονομαστική αξία 1.000 ευρώ έκαστη.
Η εταιρεία θέλει να αντλήσει 230 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι η κάλυψη του ομολόγου μπορεί να ξεπεράσει τις δύο φορές.
Το λεγόμενο «πράσινο» ομόλογο» της Lamda θα γεμίσει τα ταμεία με καθαρά έσοδα 223 εκατ. ευρώ, από τα οποία 85 με 110 εκατ. θα επενδυθούν σε κατασκευή «πράσινων» κτιρίων ή αναβάθμιση των υπαρχόντων, 65 με 85 εκατ. θα δοθούν για εξαγορά πάρκων ΑΠΕ και μονάδων αποθήκευσης για τις ενεργειακές ανάγκες του Ελληνικού και τα υπόλοιπα για να μπουν «έξυπνα» συστήματα στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό και όχι μόνο.
Τρεις κεντρικοί τραπεζίτες προβλέπουν…
Πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες είχε η χθεσινή ημέρα της 26ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist που γίνεται στο Λαγονήσι. Η στήλη ξεχώρισε τρεις κεντρικούς τραπεζίτες οι οποίοι έδωσαν το στίγμα της οικονομίας εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων.
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για ένα πολύ απαιτητικό διεθνές περιβάλλον για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σημειώνοντας πως την ώρα που είχαμε καταφέρει να πάρουμε ανάσα από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, δεχθήκαμε το «πλήγμα» από μια σειρά αρνητικών κλυδωνισμών. Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρωζώνη, καθιστώντας αναγκαία την εξομάλυνση της νομισματικής μας πολιτικής.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επεσήμανε ότι εξετάζεται ένα νέο μέσο για την άμβλυνση των επεισοδίων κατακερματισμού, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξει ευελιξία στον τρόπο επανεπένδυσης των ομολόγων που λήγουν στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης ΡΕΡΡ. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, στόχος είναι ο πληθωρισμός να επιστρέψει μεσοπρόθεσμα και για αυτό χρειάζεται βελτίωση της αρχιτεκτονικής της ζώνης του ευρώ.
Για ένα περιβάλλον με ανατροπές, εξαιτίας της πανδημίας και της αδικαιολόγητης εισβολής στην Ουκρανία μίλησε στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας Mario Centeno, τονίζοντας πως ένας από τους πρωταρχικούς στόχους είναι να ξεπεράσουμε τον υψηλό πληθωρισμό.
- Διαβάστε επίσης: Στουρνάρας: Στις προτεραιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος οι απειλές των ακραίων καιρικών φαινομένων
Όπως ανέφερε ο κ. Centeno, ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας απέδειξε την ανθεκτικότητά του κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διατηρήθηκε η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όμως –σύμφωνα με τον ίδιο– τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει. «Πρέπει να δράσουμε σταδιακά, με ευελιξία και να διευρύνουμε την εργαλειοθήκη μας. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε τι έγινε την άνοιξη του 2020, όταν λειτουργήσαμε με ένα πνεύμα συντονισμού». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αύξηση των επιτοκίων, κάτι το οποίο –όπως είπε– ενέχει και κινδύνους, επισημαίνοντας πως η πολιτική της Fed είναι διαφορετική γιατί και η πραγματικότητα στην Ευρώπη είναι διαφορετική συγκριτικά με τις ΗΠΑ.
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, διοικητής Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, χαρακτήρισε τον τραπεζικό τομέα στην Ευρώπη ως κομβικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Οι προκλήσεις για τις τράπεζες είναι να ξεπεράσουν την κρίση της πανδημίας και του πολέμου και αυτό θα είναι το καύσιμο για την ανάπτυξη», σημείωσε. Επιπλέον, ο κ. Ηροδότου ανέφερε πως όλοι νιώθουμε τον αντίκτυπο στις τιμές από την εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως τα σταθερά και χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού είναι αυτό που χρειαζόμαστε. «Δώσαμε περαιτέρω οδηγίες για αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο, ενώ προωθούμε εργαλεία κατά του κατακερματισμού. Ζούμε σε εποχές αβεβαιότητας που θα διαρκέσουν. Το σημαντικό είναι να είμαστε συντονισμένοι και ενωμένοι», πρόσθεσε.
Latest News
Κάτι ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, η «κεραμίδα» του +47%, το nein των Θεσσαλονικιών, κορεατική σφραγίδα στην Ιντραλότ, η ώρα της Καβάλας, η αποχώρηση Μαντζούφα, οι «βόθροι» της Ποσειδώνος
Στον κουβά
Το θεσμικό τεστ Μητσοτάκη, η short list για Υπερταμείο, τα σενάρια για ΟΛΘ, τα project – «τυράκι» της Θεσσαλονίκης, συζητήσεις για ενεργειακό deal, η «ζημιά» του ελβετικού φράγκου
Αντίστροφη μέτρηση
Έδειξε χαρακτήρα το ΧΑ, οι επισκέψεις του Άδωνη, η σιγή Βορίδη, η Λαζαράκου στο Παρίσι, ο «κακός» δείκτης, τα σύννεφα για CVC, νέα μάχη Κούβελου – Καπράλου
Δεν θέλει…
Γεννά(ρης) κέρδη το ΧΑ, περιμένουν σήμα οι εισηγμένες, ο «κόσμος» της Γκίλφοϊλ, κλείνει το μάτι στον Μασκ η Ράπτη, «σπάει» η Θεσσαλία, το λάθος με τα Airbnb, τα στεφάνια του Σημίτη
Βέλτιστο σενάριο
Βλέπει υψηλότερα το χρηματιστήριο, εν αναμονή του ν/σ για την κεφαλαιαγορά, έδωσε στο πιάτο τη σύσταση η Goldman Sachs, το κακό timing των ασφαλιστικών, φουντώνει η κόντρα για τα σκουπίδια
Ημέρα διανομής
Παίρνει ύψος το χρηματιστήριο, ο γιος του Τραμπ (;) στην Ελλάδα, σπάνε συμβόλαια υγείας, σιγή ιχθύος από κλινικάρχες, ποιος τελικά είναι υπεύθυνος για τις golden visa;
Μπετόν αρμέ το χρηματιστήριο
Το January effect στο ΧΑ, στο βάθος η JP Morgan, τα σχέδια της AKTOR, ο «πυροσβέστης» Λιβάνιος, τα «παιχνίδια» με το Υπερταμείο, ο ελληνικός ΝΟΚ στην… Ευρώπη
Σύννεφα
Σηκώνει μανίκια η ΑΑΔΕ, οι «αόρατες» καθαρίστριες των Airbnb, αλήθειες από τον Μυτιληναίο, «ζεσταίνονται» οι λογαριασμοί ρεύματος, η επένδυση της CMBlu Energy, η «ενέδρα» Ανδρουλάκη
Θετικά τα μηνύματα
Η «είδηση» της χρονιάς, κληρώνει για Ηλέκτωρ, η «χυλόπιτα» στην Goldman, οι ελπίδες για το January effect στο ΧΑ, η «βόμβα» των ασφαλίστρων
Η είδηση της χρονιάς
Τα «βρήκαν» οι Αθηναίοι την Πρωτοχρονιά, μάγεψε η Ρομπόλη, τα «τραπέζια» του Καρέλια, καμπανάκι Βέττα, ενεργειακός «χειμώνας» στην Ευρώπη, η ανακούφιση Ρόκα, το ρεκόρ του ΤΑΙΠΕΔ
Έλαμπε η Αθήνα