
Οι αρχές της Σαγκάης εντόπισαν ένα κρούσμα κορωνοϊού που αφορά μια νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον BA.5, την Όμικρον BA.5.2.1, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε ενημέρωση του Τύπου ένας αξιωματούχος σηματοδοτώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κίνα για να διαχειριστεί τις νέες παραλλαγές του ιού, καθώς εφαρμόζει την πολιτική περί «μηδενικών κρουσμάτων».
Το κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στη συνοικία Πουντόνγκ στις 8 Ιουλίου, συνδέεται με ένα κρούσμα του εξωτερικού, είπε ο Ζάο Νταντάν, ο υποδιευθυντής της υγειονομικής επιτροπής της κινεζικής πόλης.
Διαβάστε επίσης: Το σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον 5 που μπορεί να εμφανίσετε όταν κοιμάστε
Η Σανγκάη στην ανατολική Κίνα βγήκε από λοκντάουν, το οποίο διήρκεσε περίπου δύο μήνες, στις αρχές Ιουνίου αλλά συνέχισε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς βάζοντας σε καραντίνα κτίρια και συγκροτήματα κατοικιών καθώς εμφανίζονταν νέες πιθανές αλυσίδες μετάδοσης. «Η πόλη μας συνεχίζει να καταγράφει περισσότερα θετικά κρούσματα από μετάδοση στην κοινότητα και ο κίνδυνος της επιδημιολογικής εξάπλωσης μέσω της κοινωνίας παραμένει πολύ υψηλός», προειδοποίησε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Ζάο, κάτοικοι σε αρκετές κεντρικές συνοικίες της Σανγκάης θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό σε δύο γύρους-από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου-σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν νέα πιθανά ξεσπάσματα του ιού.
Επιταχυνόμενος ρυθμός μετάδοσης
Η παραλλαγή Όμικρον BA.5, στην οποία οφείλεται ένα νέο κύμα κρουσμάτων στο εξωτερικό, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στις 13 Μαΐου σε έναν 37χρονο ασθενή, ο οποίος είχε μεταβεί αεροπορικώς στη Σαγκάη από την Ουγκάντα, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών.
Η παραλλαγή BA.5 αποδείχτηκε ότι έχει επιταχυνόμενο ρυθμό μετάδοσης και βελτιωμένη ικανότητα ανοσολογικής διαφυγής, δήλωσε ο Γιουάν Ζενγκάν, ένα μέλος της επιτροπής ειδικών για την πρόληψη του κορονοϊού στην πόλη αυτή, μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση του Τύπου.
Αλλά πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός παραμένει αποτελεσματικός για την πρόληψη της σοβαρής νόσησης ή του θανάτου από την BA.5.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters


Latest News

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Γεραπετρίτης: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία
«Η Ευρώπη βρίσκεται μεταξύ πρωτοφανών κρίσεων. Κρίσεων πολεμικών, κρίσεων ανθρωπιστικών, κρίσεων κλιματικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης