![JTI Hellas: Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πρώτο δημόσιο ιαπωνικό πάρκο της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/DSC_7741.jpg)
Παραδόθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου το πρώτο δημόσιο ιαπωνικό πάρκο της Αθήνας, το οποίο ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Japan Tobacco International (JTI) στην Ελλάδα η οποία έχει αναλάβει και τη συστηματική συντήρησή του για την επόμενη τριετία.
Η δράση αυτή, όπως και το έργο της ανάπλασης και τακτικής συντήρησης των κήπων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας που υλοποιήθηκε πριν δύο χρόνια εντάσσονται στους στόχους της εταιρείας για ένα Βιώσιμο Μέλλον.
Χώρος πράσινου με ιαπωνικά στοιχεία
Ο μετασχηματισμός του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι σε έναν αυθεντικό ιαπωνικό κήπο και μια θεματική «πράσινη όαση», απέναντι από την Εθνική Πινακοθήκη, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την πόλη σου» και τελεί υπό την αιγίδα της Ιαπωνικής Πρεσβείας.
Όπως επισημαίνεται, η νέα διαμόρφωση του πάρκου συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και έχει ως στόχο να προσφέρει στους Αθηναίους αλλά και σε όλους του επισκέπτες έναν χώρο πρασίνου, προσβάσιμο για όλους, που θα βελτιώνει την ποιότητα ζωής στην πόλη. Στο πάρκο προστέθηκαν εμβληματικά στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας, όπως η παραδοσιακή ιαπωνική πύλη Torii Gate και πέτρινοι φανοί ενώ δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ολόκληρος ο χώρος να είναι προσβάσιμος για ΑμΕΑ.
Εγκαίνια με Natsu Matsuri
Στην τελετή παράδοσης του ιαπωνικού κήπου στην οποία γιορτάστηκε το Natsu Matsuri, το παραδοσιακό ιαπωνικό καλοκαιρινό φεστιβάλ, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, κ. Nakayama Yasunori και η Γενική Διευθύντρια της JTI στην Ελλάδα, κ. Lili Zigoslou.
Η κ. Lili Zigoslu μίλησε για τη συνειδητή επιλογή της εταιρείας στη διασφάλιση ενός Βιώσιμου Μέλλοντος για Όλους ενώ τόνισε τον διπλό στόχο της JTI που είναι: «Αφενός να συμβάλλει στην ανάπτυξη του αστικού περιβάλλοντος και παράλληλα να προσφέρει σήμερα στους Αθηναίους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ένα μοναδικό παράδειγμα της ιαπωνικής φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής».
Τέλος, η κ. Lili Zigoslu ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη, τον Πρέσβη της Ιαπωνίας, κ. Nakayama Yasunori, τον κ. Δήμο Βρατσάνο, από τον Ελληνο-Ιαπωνικό Σύνδεσμο Φιλίας ο οποίος πρότεινε την ιδέα ενός Ιαπωνικού Πάρκου στην Αθήνα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ecoscapes, Δρα Αντώνη Σκορδίλη που ανέλαβε μαζί με την ομάδα του το σχεδιασμό και την υλοποίηση του μετασχηματισμού του πάρκου.
Οι ιαπωνικοί κήποι
Οι ιαπωνικοί κήποι σε όλο τον κόσμο αποτελούν πολιτιστικούς και βοτανικούς θησαυρούς, καθώς αποδίδουν φόρο τιμής στις διάφορες περιόδους της ιαπωνικής κουλτούρας και ιστορίας, επισημαίνει η JTI. Αποτελούν ένα από τα παραδοσιακά πολιτιστικά και πνευματικά σύμβολα της Ιαπωνίας και η ιστορία τους χρονολογείται από τον 6ο αιώνα μ.Χ.
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ιαπωνικοί κήποι, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, εξελίσσονται σε χώρους που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το τοπίο που τους περιβάλλει, συνδέοντας τις ανθρώπινες ανάγκες με το ευρύτερο περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας η επιρροή του σύγχρονου σχεδιασμού στην έκφραση της παραδοσιακής Ιαπωνικής κουλτούρας έχει επιφέρει σημαντικές εξελίξεις στο σχεδιασμό των Ιαπωνικών κήπων. Η έννοια του μινιμαλισμού και της ‘μικρογραφίας’ του τοπίου, η γλυπτική δομή στα φυτά, οι διαφορετικές υφές αλλά και η εκτεταμένη και προσεκτική χρήση των φυτών στο σχεδιασμό, σηματοδοτούν στοιχεία χαρακτηριστικά της νέας περιόδου της Ιαπωνικής Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
Σήμερα, η γοητεία του ιαπωνικού κήπου εκτιμάται ευρέως σε όλο τον κόσμο και πολλοί Ιαπωνικοί Κήποι έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Μια από τις αρχές του ιαπωνικού κήπου είναι να αντικατοπτρίζει την ιαπωνική παράδοση, με σεβασμό παράλληλα στο τοπικό κλίμα και σε αρμονία με τη Φύση. Αυτή τη φιλοσοφία ενστερνίζεται απόλυτα και η JTI.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Motor Oil: Ενίσχυση από την Κομισιόν ύψους 117 εκ. ευρώ για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/motoroil-930-2-768x528-1-600x413.jpg)
Ενίσχυση 111,7 εκατ. στη Motor Oil από Κομισιον για την παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου
Την Motor Oil Hellas θα στηρίξει οικονομικά η Κομισιόν στην παραγωγή ανανεώσιμου υδρογόνου- Το project στους Αγίους Θεοδώρους
![ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/vasilopoulos-768x479-1-600x374.jpg)
ΑΒ Βασιλόπουλος: Cage – free αυγά σε όλα τα καταστήματα, κατάργηση των αυγών κλωβοστοιχίας
Η πρωτοβουλία για cage-free αυγά είναι ένα βήμα της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ηθική εκτροφή και την ευημερία των ζώων
![Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/WhatsApp-Image-2025-02-13-at-14.20.07_fa1a80fa-600x400.jpg)
Θεοδωρικάκος από το ΕΒΕΑ: Ενισχύουμε και εκσυγχρονίζουμε τον θεσμό των Eπιμελητηρίων
Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου - Ποιες είναι οι βασικές κυβερνητικές παρεμβάσεις
![Γυναίκες: Μεγαλύτερη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια – Τι προβλέπει το υπό ψήφιση ν/σ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/men-women-work-768x505-1-600x395.jpg)
Περισσότερες γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια - Τα κριτήρια
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου θεσμοθετείται υποχρεωτική συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό τουλάχιστον κατά 33% στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών
![AKTOR: Δυναμική συμμετοχή της Aktor Romania στον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ακτορ.jpg)
Aktor: Συμμετέχει σε έργα 750 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών υποδομών της Ρουμανίας
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιεί η θυγατρική της Aktor, Aktor Romania, ξεπερνά τα €750 εκατ.
![Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/briq.jpg)
Eurobank Equities για BriQ Properties: Υψηλή απόδοση, χαμηλός κίνδυνος, σύσταση buy
Η BriQ Properties είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα στην Ελλάδα, επισημαίνει η Eurobank Equities
![Vodafone: Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο 2Africa](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone_2Africa-600x449.jpg)
Έφτασε στην Κρήτη το υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών 2Africa
Το καλώδιο χωρητικότητας έως 180 terabits/δευτερόλεπτο έφτασε στην Κρήτη και προσαιγιαλώθηκε στον σταθμό της Vodafone Ελλάδας στο νότιο τμήμα του νησιού
![Ίντερνετ: Χαμηλές ταχύτητες καταγράφει για το ελληνικό δίκτυο η Ookla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/laptop-2-600x392.jpg)
Χαμηλές... πτήσεις για τις ταχύτητες στο ελληνικό ίντερνετ - Η έρευνα της Ookla
Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ookla, η Ελλάδα έχει μέση ταχύτητα download της τάξης των 57,9 Mbps, επίδοση που την κατατάσσει στην 96η θέση μεταξύ 154 χωρών
![Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/fourlis3-600x487.png)
Fourlis: Ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών από το stock option plan
Τι ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρεία - Οι νέες μετοχές από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
![Sunlight Group: Δημιουργεί αξία μέσω στρατηγικής αναπροσαρμογής και οργανωτικής αναδιάρθρωσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Sunlight-Group-600x450.jpg)
Σε στρατηγική αναδιάρθρωση προχωρά ο Όμιλος Sunlight
Η Sunlight Group, μέσω των θυγατρικών της Triathlon Group, αποεπενδύει το πλειοψηφικό της μερίδιο (47,88%) στην Voltabox AG («VBX»).