Τόνο από το εξωτερικό λαμβάνει για ακόμη μία συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παλεύει να κρατηθεί κοντά στις 790 μονάδες έχοντας την πλειονότητα των τίτλων του σε αρνητικά εδάφη.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,17% στις 788,22 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά ελαφρώς τα 5 εκατ. ευρώ.

Η αγορά έχει να αντιμετωπίσει δύο εξωγενή μέτωπα, τα οποία ανακόπτουν τις προσπάθειες των λιγοστών έστω αγοραστών στα χαμηλά του έτους. Το πρώτο μέτωπο είναι η αβεβαιότητα σχετικά με την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης και το δεύτερο οι δευτερογενείς συνέπειες της νομισματικής σύσφιγξης της αμερικανικής Federal Reserve, μία εκ των οποίων είναι και η πτώση του ευρώ.

Ο δύσκολος ορίζοντας

Σε ένα τέτοιο ναρκοθετημένο περιβάλλον είναι δύσκολο ο ορίζοντας των πιο ενεργών χαρτοφυλακίων να είναι μεγάλος, καθώς εκ των πραγμάτων θα αυξηθεί και ο βαθμός του κινδύνου. Έτσι, οι κινήσεις και οι θέσεις ολοκληρώνονται ακόμη και μέσα στην ημέρα, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές για πολλούς τίτλους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, από τη μία είναι οι πιέσεις σε Eurobank, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Motor Oil και από την άλλη τα κέρδη σε ΔΕΗ και Jumbo. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Coca Cola και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών