Να αποκαταστήσει την επαφή με τις 800 μονάδες επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει σημαντικές στηρίξεις τόσο στη μετοχή της Εθνικής, όσο και σε εκείνη της ΔΕΗ. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,36% στις 792,44 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά ελαφρώς τα 14 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις

Η επαναφορά των αγοραστών σε τίτλους που στη χθεσινή συνεδρίαση διόρθωσαν έχει βελτιώσει το κλίμα στο ΧΑ, το οποίο επανέρχεται πάνω από τις 790 μονάδες. Ωστόσο, το πρόβλημα του χαμηλού τζίρου παραμένει στην αγορά, με τις επιλεκτικές κινήσεις να εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους τίτλους.

Διαγραμματικά η αλλαγή στην πτωτική πορεία του δείκτη θα τεθεί σε αμφισβήτηση σε κατοχύρωση και διαφυγή από το επίπεδο των 840 μονάδων. Και αυτό δεν θα γίνει άμεσα, σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, καθώς οι αγοραστές επανέρχονται σε ένα χρονικό σημείο που μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερο από μακροοικονομικές ανακοινώσεις στο εσωτερικό, αλλά εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένει σχεδόν όλος ο πλανήτης.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Εθνική, η Πειραιώς και η ΕΛΧΑ σημειώνουν σημαντικά κέρδη, όπως και οι ΔΕΗ, Jumbo, Aegean, Quest και Λάμδα. Θετικά κινούνται οι Λάμδα, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, ΟΤΕ και Τιτάν, ενώ στον αντίποδα, αρνητικά κινούνται οι Coca Cola, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο. Η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 1,88%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών