Μολονότι η συναλλακτική δραστηριότητα στην πρώτη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας ήταν επιδεικτικά χαμηλή, μολαταύτα ο ΓΔ δεν κατάφερε να βρει καμία σοβαρή στήριξη από τους λίγους εναπομείναντες επενδυτές, και συνέχισε το πτωτικό του μοτίβο.

H χθεσινή συνεδρίαση δεν προσέθεσε κάποιο νέο δεδομένο στη γενικότερη εικόνα, καθώς οι προαναφερθέντες ισχνοί όγκοι δεν επιτρέπουν στη συναγωγή κάποιου ασφαλούς συμπεράσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η μεσοπρόθεσμη στήριξη παραμένει στην περιοχή των 765-770 μονάδων, όπου οδηγεί ούτως ή άλλως και το αρνητικό momentum.

Τραγική παραμένει η συμπεριφορά της ΠΕΙΡ που κατέγραψε για άλλη μια φορά νέο ιστορικό χαμηλό, με πάνω από το 80% να αφορά σε εντολές πώλησης, ενώ και η ΔΕΗ συνεχίζει να ταλαιπωρείται έχοντας χάσει ακόμα και τα 5 ευρώ, πάντα σε ζώνη υπερπώλησης και πολύ υποτιμημένη, όπως βεβαίως και ο ΑΔΜΗΕ, μια μετοχή που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί 400 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση.

Συνολικά 10 μετοχές κατέγραψαν νέα χαμηλά έτους, με πάνω από το 30% να κλείνει στα χαμηλά ημέρας, ενδεικτικό της αγοραστικής αδιαφορίας.

Κλείνοντας, θυμίζουμε ότι ο επενδυτικός κόσμος περιμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με το κλίμα να αναμένεται ιδιαίτερα τεταμένο σε κάθε έκβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News