
Να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών εντός των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων ζητά από το υπουργείο Τουρισμού η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.).
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνομοσπονδία, οι επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή έχουν μπει σε περιπέτειες εξαιτίας των ισχυουσών διατάξεων και συγκεκριμένα του άρθρου 46 του ν. 4688 (ΦΕΚ 101 Α’ / 24-5-2020).
Επισημαίνει ότι «η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., εξαρχής, γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αδύνατον να εφαρμοστεί από τα μικρά τουριστικά καταλύματα, δυναμικότητας 5 – 10 και 15 δωματίων, για πρακτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους, με συνεχόμενες παρεμβάσεις της προς το υπουργείο Τουρισμού έχει τονίσει ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα τους αλλά και στη βιωσιμότητα τους».
Προσθέτει ότι ενώ οι επιχειρηματίες του κλάδου μετά από δυο χρόνια υγειονομικής και οικονομικής κρίσης είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη φετινή τουριστική περίοδο για ανάκαμψη, τελικά βρίσκονται αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων και τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών. Και αυτό, σημειώνει, «τη στιγμή που οι κολυμβητικές δεξαμενές των ακινήτων τύπου Airbnb, οι οποίες φιλοξενούν αντίστοιχο αριθμό ατόμων, λειτουργούν χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση».
Κατόπιν αυτών, η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., για άλλη μια φορά καλεί το υπουργείο Τουρισμού να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών εντός των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων και να μην αναγκάσει τους επιχειρηματίες του κλάδου να προβούν σε αναστολή λειτουργίας των κολυμβητικών τους δεξαμενών, υποβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους με ότι αυτό συνεπάγεται.


Latest News
![Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/Airbnb-to-vima-600x399.jpg)
Airbnb: Ποιοι ελληνικοί προορισμοί θα γεμίσουν το Πάσχα [γράφημα]
Oι τάσεις για το Πάσχα και η ζήτηση για την ελληνική πρωτεύουσα - Πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις για Airbnb
![Ξενοδοχεία: Άλμα 40% στις αξίες την τελευταία τετραετία – Πανευρωπαϊκή πρωτιά [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/ksenodoxio-600x399.jpg)
Πόσο «πλούτισαν» τα ξενοδοχεία της Αθήνας την τελευταία 4ετία [γραφήματα]
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας εμφανίζουν και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης σε ετήσια βάση από το 2015-2024

Κραυγή αγωνίας για τον τουρισμό της Σαντορίνης - Γιατί κινδυνεύει η έναρξη της σεζόν
Αγωνία στους επιχειρηματίες της φιλοξενίας και της κρουαζιέρας για την πορεία της τουριστικής κίνησης - Τι ζητούν οι επιχειρηματικοί φορείς

Ο «ανεκμετάλλευτος πλούτος» του συνεδριακού τουρισμού - Έσοδα έως 7 δισ. τον χρόνο
Ο συνεδριακός τουρισμός φέρνει αυτή τη στιγμή έσοδα 2 δισ. σε ετήσια βάση στην Ελλάδα - Τεράστιες οι προοπτικές ανάπτυξης

H Intercontinental ανοίγει νέο ξενοδοχείο στην Κρήτη - Ντεμπούτο για την Vignette Collection στα Χανιά
Η Intercontinental επεκτείνει στην Ελλάδα την ταχέως αναπτυσσόμενη αλυσίδα Vignette Collection

Ρευματοκλοπές στον κλάδο της εστίασης και φιλοξενίας - Τι δείχνουν οι έλεγχοι
Σε ορισμένες περιπτώσεις γνωστών αλυσίδων καταστημάτων, το ποσοστό διαπιστωμένων ρευματοκλοπών ξεπέρασε το 50% επί του αριθμού των παροχών που ελέγχθηκαν

Καλπάζουν Ρόδος και Κρήτη, υποχωρεί η Σαντορίνη – Τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική σεζόν
Αθλητής με ταλέντο αλλά χωρίς προπόνηση ο ελληνικός τουρισμός, εκτιμά ο Γιάννης Χατζής πρόεδρος της ΠΟΞ

Πλέει προς νέα ρεκόρ η κρουαζιέρα - Πάνω απο 5.200 call στα ελληνικά λιμάνια
Για το 2025 αναμένεται αύξηση της κίνησης και η πρόβλεψη είναι για 5,8 εκατομμύρια επιβάτες σε 5.290 αφίξεις πλοίων στα ελληνικά λιμάνια

Νέα τουριστική επένδυση 120 εκατ. στην Κρήτη από τις οικογένειες Σμπώκου-Βασιλάκη
Τουριστικό συγκρότημα στη θέση «Σκούρος» στα νότια του νομού Ηρακλείου

«Τουρισμός για όλους 2025»: Τα 16 βήματα που ξεκλειδώνουν τα vouchers για διακοπές
Στις 10 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»