Σε στάση αναμονής βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα κόντρα στις πιέσεις πολλών τίτλων, αλλά και στην αβεβαιότητα των στοιχείων για τον πληθωρισμό στο εξωτερικό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,08% στις 795,20 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Σε αμυντικές θέσεις

Οι συναλλαγές δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο κίνητρο από την προστασία σε περίπτωση που τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου (Γερμανία, ΗΠΑ, κ.α.) προκαλέσουν αναταραχές στις αγορές. Άλλωστε, το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών στο ΧΑ είναι “ετερόφωτο”, με πολλά χαρτοφυλάκια ήδη να έχουν προχωρήσει σε πιο αμυντικές θέσεις ή τηρούν ένα πιο βραχυπρόθεσμο rotation θέσεων.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ 40 ετών αναμένεται για τον πληθωρισμό – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ωστόσο, μέχρι να έχουμε καλύτερη εικόνα, τόσο στο μέτωπο του πληθωρισμού όσο και σε εκείνο της ενεργειακής επάρκειας της Ευρώπης, το ΧΑ δύσκολα θα ξεφύγει από τη ζώνη πλησίον αλλά κάτω των 800 μονάδων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αποτιμήσεις των εισηγμένων.

Οι τίτλοι

Έτσι, η εικόνα που εμφανίζει και σήμερα η αγορά είναι αρνητική για τους περισσότερους τίτλους, αλλά με τη θετική συμβολή κάποιων δεικτοβαρών, όπως ο ΟΤΕ και η Coca Cola, που σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, να συγκρατούνται τα επίπεδα. Ωστόσο, το -2,19% της Πειραιώς και οι σημαντικές πιέσεις σε Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Λάμδα, Εθνική, Alpha Bank, Titan και Aegean επηρεάζουν την αγορά. Αρνητικά κινούνται και οι Motor Oil, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών