Να διαπεράσει ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς πλέον λαμβάνει ισχυρή ώθηση από επιλεγμένους δεικτοβαρείς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 803,31 μονάδες, με τον τζίρο λίγο πάνω από τα 15 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική αγορά παρουσιάζει ήδη καλύτερη εικόνα από τις λοιπές διεθνείς αγορές που έχουν εγκλωβιστεί στην αναμονή για τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Και μπορεί οι κινήσεις να είναι περιορισμένες, στη σκιά των επικείμενων ανακοινώσεων του ΔΤΚ στις ΗΠΑ, ένα μακροοικονομικό μέγεθος που θα δώσει το στίγμα του εφόσον εκπλήξει τους επενδυτές, αλλά το ΧΑ έχει καταφέρει να ξεπεράσει την πρωινή νευρικότητα, με τη βοήθεια τίτλων, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η Coca Cola.

Και αυτή η εικόνα είναι κόντρα στην τραπεζική εσωστρέφεια που έχει επιστρέψει στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος έχει βάλει τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή πορεία ανάκαμψης. Εάν συμμετάσχει και αυτός ο κλάδος, ο γενικός δείκτης θα καταφέρει να ανακτήσει τις 800 μονάδες, δείχνοντας περισσότερες αντοχές σε κάθε αρνητικό νέο.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ με το +5,32%, αλλά και οι Quest, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Coca Cola με τα άνω του 2% κέρδη τους, στηρίζουν την άνοδο της αγοράς. Σημαντική είναι και η συμβολή της ανόδου των Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean. Στον αντίποδα, Πειραιώς και Λάμδα υποχωρούν κατά 1,94% και 1,44% αντίστοιχα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Alpha Bank, Σαράντης και Εθνική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών