Αρνητικό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την αδυναμία του να διαπεράσει με αποφασιστικότητα την αντίσταση στις 800 – 805 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,66% στις 797,97 μονάδες με τον τζίρο στα 22 εκατ. ευρώ.

Πιέσεις πωλητών

Αν και κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα, τελικά από το μεσημέρι το ΧΑ δέχεται τις πιέσεις των πωλητών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του. Και η εικόνα αυτή ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, καθώς το κλίμα και στο εξωτερικό παραμένει αρνητικό και στο εσωτερικό είναι εύθραυστο και επισφαλές για τους αγοραστές. Το δυσμενές όμως είναι ότι η αγορά ενώ προσπαθεί να ανακτήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων δείχνει συνεχώς την αδυναμία του να απομακρυνθεί από τα χαμηλά του έτους και να επανέλθει σε πιο ασφαλή ύδατα.

Σε αυτό βέβαια δεν βοηθά και η απροθυμία πολλών χαρτοφυλακίων να υψώσουν άμυνες στους πωλητές που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά και έχουν τα ηνία από τα τέλη του Απριλίου. Ούτε και η απροθυμία πολλών αγοραστών να παραμείνουν long σε τίτλους που δείχνουν σημάδια αντίδρασης, η οποία όμως μέσα σε ένα στενό χρονικό εύρος εξουδετερώνεται από τις κινήσεις αποστροφής κινδύνου.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο ΑΔΜΗΕ με το -3%, αλλά και οι Alpha Bank, Jumbo και Quest με τις ισχυρές απώλειες τους επηρεάζουν την αγορά. Οι πιέσεις εκδηλώνονται και στις Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Λάμδα, Aegean, Εθνική, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Eurobank και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ κερδίζει 2,36%, ο ΟΠΑΠ είναι στο +1,71% με τις ΕΥΔΑΠ και Coca Cola να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών