
Να αντιδράσουν ανοδικά προσπαθούν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι όμως παρακολουθούν αφενός τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, και αφετέρου τις διεργασίες σχετικά με την αντίδραση της ΕΚΤ στα στοιχεία του πληθωρισμού.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τους περισσότερους κλάδους του να είναι σε θετικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει κατά 0,05% στις 7.043 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,23% στις 12.548 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,59% στις 5.950 μονάδες.
Μετοχές
Σε επίπεδο τίτλων, η ολλανδική εταιρεία πλοήγησης και ψηφιακής χαρτογράφησης TomTom σημειώνει άλμα πάνω από 6%, αν και ανέφερε μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες ζημίες για το δεύτερο τρίμηνο, επικαλούμενη τον υψηλό πληθωρισμό και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού.
Στον αντίποδα, η σουηδική τράπεζα Handelsbanken σημειώνει απώλειες 4%, μετά τα χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.
Διαβάστε επίσης: Οι πέντε κρίσιμες μέρες για την κυβέρνηση Ντράγκι
Η πολιτική αβεβαιότητα έχει επιστρέψει στη Ρώμη, αφού ο πρόεδρος της χώρας απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι να παραιτηθεί. Ο Ντράγκι είπε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία της Ιταλίας αφού ένα πολιτικό κόμμα του κυβερνώντος συνασπισμού του αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ψήφο εμπιστοσύνης.
Την ίδια ώρα, οι αγορές αναμένουν να ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το φιλόδοξο εργαλείο αγοράς ομολόγων υπερχρεωμένων χωρών, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο κατακερματισμός, όσο τα επιτόκια ανεβαίνουν και τα spreads αυξάνονται σημαντικά. Κι από ό,τι φαίνεται οι αρχικές έντονες ενστάσεις από τη Γερμανία έχουν αρχίσει να κάμπτονται. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούν σε ποσοστό 80% ότι το νέο αυτό εργαλείο, θα προβλέπει ήπιους όρους για τις κυβερνήσεις που θα κληθεί να στηρίξει.


Latest News

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Ανακουφίζει τη Wall Street ο Τραμπ - Ράλι και για την Tesla
Ο αμερικανός πρόεδρος άφησε να εννοηθεί ότι οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές ενδέχεται να μειωθούν - Και πάλι μια νέα πραγματικότητα για τη Wall Street

H Vetanda σχεδιάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο για να αναπτυξει ορυχείο χαλκού στη Ζαμπια
H Vetanda χρειάζεται ένα δισ. δολ. για να αναπτύξει το ορυχείο χαλκού στη Ζάμπια - Ελπίζει ότι σε μια πενταετία θα παράγει 300.000 τόνους χαλκού ετησίως

Κάτω από το 2% το επιτόκιο στα 6μηνα έντοκα - Συνολικές προσφορές πάνω από 1 δισ. ευρώ
Οι προσφορές υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,03 φορές

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Ράλι... ανακούφισης - Ο Τραμπ είπε αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι αγορές
Κέρδη καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ανακάμπτει το δολάριο

Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να απολύσει τον επικεφαλής της Federal Reserve και υπαινίχθηκε για χαμηλότερους δασμούς για την Κίνα

Ράλι και μετά σταθεροποίηση για το δολάριο
Η δήλωση του Τραμπ ότι δεν είναι στις προθέσεις του να απολύσει τον Πάουελ αμβλύνουν τις ανησυχίες στην αγορά

«Βλέπει» και πάλι τα 100.000 δολάρια το Bitcoin
Η ανατροφή του κλίματος στις αγορές επανέφερε κέρδη στα κρυπτονομίσματα