
Έλλειμμα 26,3 δισ. έναντι πλεονάσματος 12 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο σημείωσε το εμπορικό ισοζύγιο της ευρωζώνης τον Μάιο του 2022, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Eurostat.
Πιο αναλυτικά, οι εξαγωγές της ευρωζώνης τον Μάιο του 2022 ανήλθαν σε 248,5 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 28,9% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 (192,8 δισ. ευρώ).
Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη – Ελλειμμα 1,5 δισ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο μετά από 7 χρόνια
Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 274,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 (180,8 δισ. ευρώ).
Συνεπώς, η ευρωζώνη κατέγραψε έλλειμμα 26,3 δισ. ευρώ στις εμπορευματικές συναλλαγές έναντι πλεονάσματος 12 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2021.
Διαβάστε επίσης: Eurostat: Αυξήθηκε πέρα από τις προσδοκίες η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη – Η επίδοση της Ελλάδας
Οι εμπορευματικές συναλλαγές εντός της ευρωζώνης αυξήθηκαν στα 231,6 δισ. ευρώ τον Μάιο 2022, αυξημένες κατά 33% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021.
Στο πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 οι εξαγωγές προϊόντων της ευρωζώνης αυξήθηκαν σε 1.140,2 δισ. ευρώ (+18,4% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Μάιο 2021) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε 1.253,2 δισ. ευρώ (+42,5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Μάιο 2021).
Ως αποτέλεσμα, η ζώνη του ευρώ κατέγραψε στο πεντάμηνο έλλειμμα 113 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 83,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Το εμπόριο εντός της ευρωζώνης αυξήθηκε σε 1.086,2 δισ. ευρώ το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου 2022 ή κατά 26,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι εξαγωγές αγαθών εκτός ΕΕ τον Μάιο του 2022 ήταν 221,2 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 28,3% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 (172,4 δισ. ευρώ).
Οι εισαγωγές ανήλθαν σε 256,2 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 55,7% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 (164,5 δισ. ευρώ).
Κατέγραψε, δηλαδή, έλλειμμα 35 δισ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2022, σε σύγκριση με πλεόνασμα 8 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2021.
Το ενδοκοινοτικό εμπόριο αυξήθηκε σε 359,2 δισ. ευρώ τον Μάιο του 2022 ή +30,7% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021.
Τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2022, οι εξαγωγές αγαθών εκτός ΕΕ αυξήθηκαν σε 1.012,3 δισ. ευρώ (+17,6% σε σύγκριση με το πεντάμηνο του 2021) και οι εισαγωγές αυξήθηκαν σε 1.175,6 δισ. ευρώ (+48,5% σε σύγκριση με το περσινό πεντάμηνο).
Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ κατέγραψε έλλειμμα 163,3 δισ. ευρώ, έναντι πλεονάσματος 69,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο-Μάιο 2021. Το εμπόριο εντός της ΕΕ αυξήθηκε σε 1 688,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο-Μάιο 2022, +23,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο-Μάιο 2021.


Latest News

Η Ρωσία ανοίγει την πόρτα σε δυτικές εταιρείες - Το μήνυμα της επιστροφής της Ariston
Η Ρωσία ελπίζει ότι η επιστροφή των κατασχεμένων επιχειρήσεων στον Ιταλό ιδιοκτήτη θα δείξει στις εταιρείες μια πορεία πίσω στη ρωσική αγορά

Η ομάδα εμπορικών συνομιλιών του Τόκιο αποχωρεί από τις ΗΠΑ χωρίς συμφωνία
Οι συνομιλίες με την Ιαπωνία εξετάζονται στενά από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για ενδείξεις σχετικά με τη στρατηγική του Τραμπ

Ποια είναι η εικόνα των επιτοκίων στην Ελλάδα - Προς νέα μείωση σήμερα η ΕΚΤ
Οποιεσδήποτε σκέψεις για «φρένο» στην άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ μπήκαν στον πάγο μετά τους σαρωτικούς δασμούς Τραμπ

Καμπανάκι ΠΟΕ - Οι δασμοί Τραμπ θα ανατρέψουν το παγκόσμιο εμπόριο φέτος
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου – ΠΟΕ λέει ότι το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται να βυθιστεί κατά 81% κατά την «αποσύνδεση» των δύο

Η UBS έχασε το στέμμα της πιο πολύτιμης τράπεζας στην Ευρώπη
Η Santader αποδείχετηκε πιο «ανθεκτική» από τη UBS απέναντι στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι δασμοί Τραμπ

Κυρώσεις ΗΠΑ σε κινεζικά διυλιστήρια για αγορά πετρελαίου από το Ιράν
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει κυρώσεις σε ανεξάρτητο κινεζικό διυλιστήριο

ΗΠΑ: Ο Τραμπ μειώνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας κατά 40 δισ. δολάρια
Τη μείωση του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας κατά 40 δισ. δολάρια σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία έχει ήδη αρχίσει μια μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωσή του.

Γνωστή εταιρεία ειδών άθλησης ανακαλεί την υποστήριξη προς τον υπουργό εσωτερικών του Τραμπ
Η CEO της REI ανακάλεσε την υποστήριξή της σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η American Airlines δελεάζει ταξιδιώτες με δωρεάν Wi-Fi
Η American Airlines σε συμφωνία με την AT&T θα παρέχει δωρεάν Διαδίκτυο κατά την πτήση σε μέλη του προγράμματος επιβράβευσης, από τον Ιανουάριο

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η πολιτεία της Καλιφόρνια για τους δασμούς
Η Καλιφόρνια βρέθηκε ξαφνικά στην πρώτη γραμμή του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησε ο Τραμπ