Η μετοχή της TSMC ανέβηκε κατά 3,7% σήμερα ξεπερνώντας κατά πολύ τις συνολικές επιδόσεις της αγοράς, αφού η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε την πρόβλεψή της ότι θα έχει κέρδη ρεκόρ για το β’ τρίμηνο.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μικροτσίπ στον κόσμο ενώ είναι και ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές της Apple, προανήγγειλε άνοδο της τάξης του 76,4% στα κέρδη της για το διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2022, δηλαδή στα 7,92 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία εμφανίζεται «εξαιρετικά σίγουρη» για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της, αν και επισημαίνεται η διαφαινόμενη επιβράδυνση της ζήτησης κάτι που μεταφράζεται σε μείωση των αποθεμάτων μικροτσίπ που διατηρούν οι κατασκευαστές εντός των επόμενων τριμήνων μέχρι και το 2023.

Διαβάστε ακόμα: Η TSMC ίσως ξεπεράσει σε έσοδα την Intel για πρώτη φορά

Από την έλλειψη στον κορεσμό

Η αγορά ήταν επιφυλακτική για μια πιθανή υπερπροσφορά σε τσιπ λόγω της επιβράδυνσης της καταναλωτικής ζήτησης και της εκτίναξης του πληθωρισμού, ειδικά αφού η Micron Technology  τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η έλλειψη μικροτσίπ σε ορισμένους τομείς μετατράπηκε γρήγορα σε κορεσμό.

Οι εκτιμήσεις της TSMC φαίνεται ότι προς το παρόν καθησυχάζουν κάποιες από τις συγκεκριμένες ανησυχίες.

Οι αναλυτές της J.P. Morgan αναφέρουν από την πλευρά τους ότι η TSMC παραδέχτηκε ότι η ύφεση ήταν μια «θετική αρχή», αναμένοντας ότι η τιμή της μετοχής του κατασκευαστή θα ανέβει μέτρια στο εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία