Συμπληρώθηκαν οι τρεις πρώτες ημέρες της 6ης  Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημοσιογραφίας (Thessaloniki International Media Summer Academy – THISAM), η οποία  ξεκίνησε τις εργασίες της, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Η THISAM διοργανώνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.

Θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι οι «Νέες τάσεις στα Μέσα και τη Δημοσιογραφία».

Κατά την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες/ουσες (που προέρχονται από περισσότερες από 12 χώρες) παρακολούθησαν διαλέξεις και workshops σχετικά με την επιρροή που ασκούν οι νέες τεχνολογίες στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, την παραπληροφόρηση κατά τη διάρκεια του πολέμου και τη διαχείριση και επικοινωνία ανθρωπιστικών κρίσεων. Ομιλητές/τριες της πρώτης ημέρας ήταν οι: Christoph Schmidt (επικεφαλής του τμήματος διδασκαλίας της Ακαδημίας της Deutsche Welle), Χρήστος Φραγκονικολόπουλος (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Κάλλυ Ζάραλη (δημοσιογράφος και ερευνήτρια), Δημήτριος Μπούρας (ανθρωπολόγος και φωτοδημοσιογράφος), Φάνης Παπαθανασίου (δημοσιογράφος) και η Lopamudra Priyadarshi (General Manager στο Hindalco Industries).

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας είχαν ως θεματικές την παραπληροφόρηση, την επικοινωνία κρίσεων, τη φωτοδημοσιογραφία, την ελευθερία του λόγου και τις σωστές δημοσιογραφικές πρακτικές προσέγγισης και εργασίας με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τα θέματα αυτά ανέπτυξαν η Μπέττυ Τσακαρέστου (Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στο οικείο Τμήμα), η Mausumi Bhattacharyya (καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Visva-Bharati της Ινδίας), η κυρία Leora Kahn (ιδρύτρια και διευθύντρια της οργάνωσης PROOF: Media for Social Justice), και ο  Maciek Nabrdalik με την Ilvy Njiokiktjien (φωτοδημοσιογράφοι, VII Academy).

Η παραπληροφόρηση, η φωτοδημοσιογραφία και οι νέες  δημοσιογραφικές πρακτικές προσέγγισης και εργασίας με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κυριάρχησαν και την τρίτη ημέρα της 6ης  Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Δημοσιογραφίας με τον David J. Simon (Yale University) να αναφέρεται στη ρητορική μίσους  και τον εξτρεμιστικό λόγο.

Οι εργασίες της Ακαδημίας θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

—————————————————————————————————————-

Η 6η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Δημοσιογραφίας διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ και από την Έδρα Jean Monnet για τη Δημόσια Διπλωματία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Θερινή Ακαδημία συμμετέχουν οι εξής φορείς και οργανισμοί: Deutsche Welle, Temple University USA, Hallym University, Corea, Beijing University of Foreign Studies, Xi’an Jiaotong-Liverpool University, University of Zagreb, University of Novi-Sad, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Proof organization: Media for Social Justice, IMedD, World Learning, Digital Communication Network Global.

Περισσότερες πληροφορίες: http://joursummerschool.org/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Grant Thornton: Μαζι με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στηρίζουν τους μαθητές της ακριτικής Ελλάδας
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Grant Thornton και Οικονομικό Πανεπιστήμιο στηρίζουν τους μαθητές της ακριτικής Ελλάδας

Ο.Π.Α. και Grant Thornton υποδέχθηκαν τους μαθητές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης