Αύξηση εσόδων το δεύτερο τρίμηνο ανακοίνωσε η Bank of America ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα ενισχύθηκαν από την άνοδο των επιτοκίων αλλά τα κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν κατά 425 εκατ. δολάρια σε δαπάνες που συνδέονται με ρυθμιστικά θέματα.

Τα κέρδη μειώθηκαν κατά 32% στα 6,25 δισ. δολάρια ή 73 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η εταιρεία προχώρησε πρόβλεψη 523 εκατ. δολαρίων για πιστωτικές ζημιές. Εξαιρουμένων των επιπτώσεων των ρυθμιστικών εξόδων, η τράπεζα κέρδισε 78 σεντς ανά μετοχή, που ήταν υψηλότερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές.

Διαβάστε επίσης: Bank of America: Μικρότερη των προβλέψεων η πτώση στα κέρδη

Οικονομικά αποτελέσματα και η πορεία της μετοχής

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5,6% στα 22,79 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 22% στα 12,4 δισ. δολάρια λόγω της αύξησης των επιτοκίων και της αύξησης των δανείων. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 900 εκατ. δολάρια ή 1 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο και κατά τουλάχιστον τόσο το τέταρτο τρίμηνο, δήλωσε ο επικεφαλής των οικονομικών Αλαστέρ Μπόρθγουίκ.

Τα μη επιτοκιακά έξοδα το τρίμηνο αυξήθηκαν 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς η εταιρεία επικαλέστηκε περίπου 425 εκατ. δολάρια σε δαπάνες που συνδέονται με ρυθμιστικά θέματα. Περίπου το ήμισυ αυτού του ποσού συνδέεται με τα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα συνολικού ύψους 225 εκατ. δολαρίων για τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα χειρίστηκε τα επιδόματα ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας- το υπόλοιπο έχει να κάνει την έρευνα σε ολόκληρο τον κλάδο σχετικά με το προσωπικό συναλλαγών που χρησιμοποιεί εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αποτυπώθηκε στην πορεία της μετοχής της σημειώνοντας άνοδο 2,8%.

Διαβάστε επίσης: Bank of America – Άλμα 28% στα κέρδη δ’ τριμήνου χάρη στην ανάκαμψη της δανειοδότησης

Σταθερή πελατειακή βάση

«Το σταθερό πελατολόγιο σε όλες τις δραστηριότητές μας, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα επιτόκια, οδήγησε σε ισχυρή αύξηση του καθαρού εισοδήματος από τόκους και μας επέτρεψε να επιτύχουμε καλές επιδόσεις σε ένα εξασθενημένο περιβάλλον κεφαλαιαγορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Μπράιαν Μουίχαν.  «Οι πελάτες μας στις ΗΠΑ παρέμειναν ανθεκτικοί με ισχυρά υπόλοιπα καταθέσεων και επίπεδα δαπανών. Η αύξηση των δανείων συνεχίστηκε σε όλο το φάσμα της δραστηριότητάς μας και οι ομάδες μας στις αγορές βοήθησαν τους πελάτες μας να ξεπεράσουν τη σημαντική μεταβλητότητα που αντανακλά την οικονομική αβεβαιότητα».

Παρόμοια με τις Morgan Stanley και JPMorgan Chase, η Bank of America είδε τις προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής να πέφτουν κατά 47% σε 1,1 δισ. δολάρια, λίγο κάτω από την εκτίμηση του StreetAccount για 1,24 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή