Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο, για ακόμη μία φορά, δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επίπεδα στα οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,62% στις 799,26 μονάδες, με τον τζίρο να είναι και πάλι σε χαμηλά επίπεδα.

Τα «μπρος – πίσω» της αγοράς με χαμηλό τζίρο παραπέμπουν περισσότερο σε στάση αναμονής παρά σε μία κίνηση που προετοιμάζει την αγορά για μία μεγαλύτερη. Αλλά και όσον αφορά τις εξελίξεις, η εγχώρια αγορά έχει τόσα ανοιχτά μέτωπα, που δεν θα μπορούσε να τα αποτυπώσει όλα χωρίς να περιμένει κάποια εξέλιξη, για παράδειγμα στο μέτωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος ενός ενεργειακού σοκ στην Ευρώπη αυξάνεται, καθώς στις 21 Ιουλίου ολοκληρώνονται τα ετήσια έργα συντήρησης του αγωγού της Gazprom και πιθανότατα η ημέρα που θα πρέπει να ανοίξει κανονικά την στρόφιγγα για να ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία.

Αυτή η πιθανότητα όμως συνεχώς απομακρύνεται, μετά και τις τελευταίες πληροφορίες ότι η ρωσική εταιρεία επικαλείται ανωτέρα βία για τη διακοπή της ροής του φυσικού αερίου.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι λογικό να βλέπουμε κινήσεις μείωσης του ρίσκου στην ελληνική αγορά. Η Coca Cola, η Πειραιώς, η Λάμδα, η Βιοχάλκο και τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo, Εθνική, Μυτιληναίος, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών