
Η επανεκλογή προέδρου επιμελητηρίου χωρίς τον περιορισμό των δύο θητειών περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τον εκσυγχρονισμό και την τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας, σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γ. Μπρατάκος, «ένα σύγχρονο επιμελητήριο απαιτεί ταχύτητα κινήσεων, άμεση πρόσβαση στις απαιτήσεις του επιχειρηματία και ολοκληρωμένη τακτική στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του» και οι διάφορες τροποποιήσεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας στη σημερινή της μορφή, «δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις επιμελητηριακές ανάγκες». Σκοπός των προτάσεων του ΕΒΕΑ είναι «χωρίς να μεταβάλλουν θεμελιωδώς την όλη φιλοσοφία του ισχύοντος Νόμου 4497/2017 της επιμελητηριακής νομοθεσίας, να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό του και στην ικανοποίηση των απαιτήσεων του μέλλοντος».
Διαβάστε ακόμα: Ανάπτυξη, η λύση για τον πληθωρισμό
Οι προτεινόμενες τροπολογίες
Με τις προτεινόμενες τροπολογίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, επιδιώκονται και επιτυγχάνονται οι εξής στόχοι:
- Η επανεκλογή Προέδρου του Επιμελητηρίου χωρίς περιορισμούς, τυχόν δε απώλεια του Προέδρου να καλύπτεται με δημοκρατικές διαδικασίες από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως επιβάλλει το δημοκρατικό μας καθεστώς.
- Η παύση και αντικατάσταση μελών της Διοικητικής Επιτροπής να αποτελεί σοβαρή απόφαση αυξημένης πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (των 4/5 όπως και προηγουμένως).
- Η κατάργηση της συμμετοχής συμβούλων των μειοψηφισάντων συνδυασμών στη Διοικητική Επιτροπή, καθώς αποδείχθηκε ότι λειτουργεί ανασχετικά όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των δράσεων του Επιμελητηρίου
- Η δυνατότητα επιχορήγησης των αστικών εταιρειών των επιμελητηρίων, που στηρίζουν το επιμελητηριακό έργο, για τις μισθολογικές τους ανάγκες μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού τους.
- Η παροχή δυνατότητας μετάταξης των επιμελητηριακών υπαλλήλων προς όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, ώστε να είναι σύμφωνη με το άρθρο του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών.
- Η δίκαιη επέκταση του ευεργετήματος της μεταφοράς υπαλλήλων άλλων φορέων που συνεργάζονται με τα Επιμελητήρια και προσφέρουν αποδεδειγμένα στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και σ΄ αυτούς πέραν των αστικών εταιρειών των Επιμελητηρίων.
- Η άρση της παρανόησης όσον αφορά τον χαρακτήρα των αστικών εταιρειών, που ιδρύουν τα Επιμελητήρια για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους και η ταχύτερη και αποδοτικότερη εκπλήρωση του προορισμού τους.
Η υιοθέτηση των προτεινόμενων τροποποιήσεων της επιμελητηριακής νομοθεσίας, επισημαίνει ο κ. Μπρατάκος, θα παράγει εξαιρετικά ασφαλή για την όλη λειτουργία των Επιμελητηρίων αποτελέσματα και θα συντελέσει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός σημαντικού επιμελητηριακού περιβάλλοντος στον επιχειρηματικό χώρο.


Latest News

Αktor: Στα 32,4 εκατ. ευρώ το Enterpise Value (EV) της Sun Force One
Η AKTOR Ανανεώσιμες θα καταβάλει ως ίδια συμμετοχή για την αγορά του 51% της Sun Force One το ποσό των 4,1 εκ. ευρώ περίπου

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Οκτώ νέα αεροσκάφη στο στόλο της Aegean
Προσθέτει 8 νέα αεροσκάφη Airbus A321 - Έφτασε τα 58 στο σύνολο

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Πώς οι τράπεζες θα μειώσουν και άλλο τα «κόκκινα δάνεια» - Το ιστορικό ρεκόρ
Κάτω από 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τέσσερις συστημικές τράπεζες - Πότε θα επιτύχουν την απόλυτη σύγκλιση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025