![Διεθνής διάκριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην “Διοίκηση Επιχειρήσεων”](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/07/0035a-scaled.jpg)
Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Πανεπιστημίων “Shanghai Ranking” (Academic Ranking of World Universities), ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς, συγκέντρωσε δεδομένα από 5.000 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και κατέταξε τα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως ανά επιστημονικό πεδίο για το 2022.
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πεδίο της «Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business Administration)» κατατάχθηκε μεταξύ των θέσεων 201-300 για το 2022, ενώ ήταν και το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο που συμπεριλήφθηκε στα κορυφαία 400 Πανεπιστήμια παγκοσμίως στο εν λόγω πεδίο.
Για την κατάταξη των Πανεπιστημίων στο πεδίο της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» συγκεντρώθηκαν ερευνητικά δεδομένα από τη βιβλιογραφική βάση “Web of Science” και τα κυριότερα κριτήρια αξιολόγησης ήταν: ο αριθμός των δημοσιεύσεων σε υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά, ο αριθμός των αναφορών ανά δημοσίευση και ο αριθμός των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες, κατά την περίοδο 2016 – 2020.
Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης, δήλωσε: «Η σταθερή διεθνής αναγνώριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί απόδειξη του προσανατολισμού μας στην αριστεία. Το παραγόμενο επιστημονικό έργο απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας και αναδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας του ερευνητικού προσωπικού μας».
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.shanghairanking.com/rankings/gras/2022/RS0509
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Που θα φτάσει ο ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – 2026; Οι εκτιμήσεις από 27 οίκους και οργανισμούς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot-greek_economy331-1024x600-1-768x450-1-2-1-600x352.jpg)
Που θα φτάσει ο ρυθμός ανάπτυξης το 2025 – 2026; Οι εκτιμήσεις από 27 οίκους και οργανισμούς
Η Focus Economics στις εκτιμήσεις της του Δεκεμβρίου 2024 και του Ιανουαρίου 2025 παρουσιάζει τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από οίκους, τράπεζες και οργανισμούς
![Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία – Οι νέες προβλέψεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/ot_greece_economy1-2-600x352.jpg)
Πιο αισιόδοξες οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία – Οι νέες προβλέψεις
Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις του Ιανουαρίου 2025 σκιαγραφούν μια βελτιωμένη εικόνα της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2024
![ΟΠΑ: Διοργανώνει Ημερίδα Ισότιμης Πρόσβασης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/Capture-91.png)
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Διοργανώνει Ημερίδα Ισότιμης Πρόσβασης
Η εκδήλωση θα εστιάζει στην ευαισθητοποίηση για τις αναπηρίες και τις μαθησιακές δυσκολίες
![Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία για το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_global_economy-600x474.png)
Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία για το 2025
Σύμφωνα με την Oxford Economics, οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση το 2025 βρίσκονται κάτω από 10%