Με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται θετικά σήμερα, σε μια προσπάθεια να βγει από τη ζώνη της συσσώρευσης και να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,13% στις 815,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ελαφρώς βελτιωμένος στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Μετά από αρκετές ημέρες περιορισμένης κίνησης εντός ενός οριοθετημένου εύρους, το ΧΑ φαίνεται να βρίσκει ανοδική διέξοδο για να ανακτήσει και τις 810 μονάδες. Εάν αυτή η κίνηση κινητοποιήσει και τις συναλλαγές, τότε θα έχει συνέχεια, όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr.

Εν αναμονή της ΕΚΤ

Βέβαια, η σημερινή κίνηση ίσως τεθεί υπό αμφισβήτηση εάν στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπάρξουν αποφάσεις που να δείχνουν ότι αίρεται σταδιακά η στήριξη της οικονομίας, ένα σενάριο όμως που φαίνεται να έχει λίγες πιθανότητες, δεδομένης της αστάθειας που υπάρχει στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αγορά να αναμένει αύξηση 25 μ.β. στα επιτόκια της ΕΚΤ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν λεπτομέρειες και για το νέο εργαλείο κατά του κερματισμού στην Ευρωζώνη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος ηγούνται της ανόδου, με κέρδη πάνω από 2% και 3%, ενώ θετικά κινούνται και οι Eurobank, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Motor Oil, Coca Cola, Λάμδα και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών