Στο ρεκόρ των 165 δισ. δολαρίων οδεύουν οι ισραηλινές εξαγωγές το 2022, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας.

Η αύξηση, όπως είπε η υπουργός Οικονομίας Όρνα Μπαρμπιβάι, οφείλεται στο άνοιγμα περισσότερων οικονομικών παραρτημάτων διεθνώς που στηρίζουν τους εξαγωγείς, στη χαλάρωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις και στην έλευση ξένων επιχειρήσεων λιανεμπορίου στο Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Κατά 0,50% αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν απότομα από τα 96 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

Το υπουργείο σημείωσε ότι μεγάλο μέρος της αύξησης φέτος θα προέλθει από τις υπηρεσίες, όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός και η Έρευνα και Ανάπτυξη από τις πωλήσεις νεοφυών επιχειρήσεων. Οι εξαγωγές αγαθών, πρόσθεσε, φαίνεται να αυξάνονται λόγω της ανάπτυξης στον ιατρικό και οπτικό εξοπλισμό, τα χημικά και τα διαμάντια.

Η Ευρώπη παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ με 37 δισ. δολάρια διμερούς εμπορίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, εξαιρουμένων των διαμαντιών, και ακολουθεί η Ασία με 21 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν ως ο μεγαλύτερος εταίρος του Ισραήλ ανά χώρα με περισσότερα από 10 δισ. δολάρια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ακολουθούμενες από την Κίνα με σχεδόν 9 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή