
Ξεκαθάρισε το τοπίο ανάμεσα στους τελικούς διεκδικητές της αρχηγίας των Τόρις, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο πέμπτος γύρος της ψηφοφορίας μεταξύ των βουλευτών των Τόρις ανέδειξε την τελική δυάδα που θα διεκδικήσει τα σκήπτρα του κυβερνώντος κόμματος και ουσιαστικά την πρωθυπουργία της Βρετανίας.
Συγκεκριμένα, η Πένι Μόρντοντ τέθηκε εκτός της κούρσας, κάτι που σημαίνει πως στην τελική ευθεία θα βρεθούν ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας.
Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: «Hasta la vista, baby!»
Ο Ινδικής καταγωγής υπουργός ήρθε και σε αυτό τον γύρο πρώτος, με 137 ψήφους, επιβεβαιώνοντας το προβάδισμα που είχε εξαρχής. Η Τρας ήταν αρκετά πίσω με 113 ψήφους, ενώ οριακά με 105 ψήφους έχασε το πολύτιμο δεύτερο εισιτήριο η Μόρντοντ.
Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο γυναικών για τη δεύτερη θέση φαίνεται πως κρίθηκε μετά την επιτυχία της Τρας να διασφαλίσει την υποστήριξη της Κέμι Μπάντενοχ, η οποία είχε τεθεί εκτός διεκδίκησης κατά τον χθεσινό τέταρτο γύρο.
Στα χέρια των μελών η τελική απόφαση
Σούνακ και Τρας θα διασταυρώσουν πλέον τα ξίφη τους με στόχο να πείσουν τα ίδια τα μέλη των Τόρις να τους υποστηρίξουν, δεδομένου πως η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον κόσμο και πιο συγκεκριμένα από πάνω από 150.000 εγγεγραμμένα μέλη του συντηρητικού κόμματος.
Στις αρχές Αυγούστου, θα αρχίσει η ψηφοφορία των μελών μέσω επιστολικής ψήφου. Το τελικό αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.
Παρά το γεγονός ότι ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών είχε σαφές προβάδισμα στην μέχρι τώρα διαδικασία, η επικράτηση του δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιη δεδομένου πως η απήχηση του είναι χαμηλή στον απλό κόσμο, λόγω των πολιτικών που είχε εφαρμόσει στο μέτωπο της φορολογικής και δημοσιονομικής πολιτικής.
Πραγματικά, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την Λιζ Τραζ να συγκεντρώνει καλύτερα ποσοστά από τον αντίπαλο της, μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων. Μάλιστα, ο Σουνάκ έχανε στις δημοσκοπήσεις έναντι όλων των υποψηφίων για το πόστο, μια ψαλίδα που θα είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, να καλύψει τις επόμενες εβδομάδες.


Latest News

Δένδιας – Πιτσιλής υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας: Στόχος η διαφάνεια στις αγορές των εξοπλιστικών
Πρέπει «να προστατεύσουμε τελικά το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου» τόνισε ο Δένδιας

Μποϊκοτάζ της Κίνας στην Boeing - Σταματά να παραλαμβάνει αεροσκάφη
Κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών

Μητσοτάκης: Χτίζουμε πάνω στα θεμέλια της δημοσιονομικής πειθαρχίας
Αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας εμφανίστηκε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την πρώτη του συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ .Τασούλα

Από 16 Απριλίου σε ισχύ η επιστροφή πινακίδων - Ποιοι περιπτώσεις εξαιρούνται
Τι ισχύει με την επιστροφή πινακίδων σε ιδιοκτήτες οχημάτων που προέβησαν σε αντικοινωνική στάθμευση

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη – Πού θα βρέξει
Τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθεί μικρής διάρκειας καταιγίδα. Ο καιρός σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Πότε έρχεται, πώς θα τον αποκτήσετε
Έρχεται να αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα – Σύμφωνα με τον νόμο, ο Προσωπικός Αριθμός θα εμφανίζεται στις νέες ψηφιακές ταυτότητες

Απεργία στα ταξί σήμερα για τη διέλευση από τις λεωφορειολωρίδες
Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ζητά να ισχύσουν όσα αναφέρονται στο τελικό κείμενο του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Τραμπ: Ο Ζελένσκι και ο «απατεώνας» Μπάιντεν, υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον πόλεμο, αλλά εργάζομαι επιμελώς για να σταματήσει ο θάνατος και η καταστροφή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στο πλευρό 98 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν σε σχολεία τυφλών η αλυσίδα Μασούτης
H οικογένεια της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. «αγκαλιάζει με αγάπη και ευαισθησία τα παιδιά με οπτική αναπηρία, αναλαμβάνοντας έναν ιδιαίτερο ρόλο: αυτόν του νονού και της νονάς»

Ξεκίνησε το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων από την ΑΑΔΕ - Όλα τα βήματα εγγραφής
Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, ξεκίνησε η εφαρμογή για το Ψηφιακό Πελατολόγιο Οχημάτων