Δόθηκε στη δημοσιότητα η πρόσκληση σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής της Κασοκαρπαθίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, οι γραμμές που θα εξυπηρετηθούν θα είναι:

  • Α. Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος Και Επιστροφή μέχρι 22/10 (μίσθωμα 102.000 ευρώ το δρομολόγιο χωρίς ΦΠΑ)
  • Β. Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδος Και Επιστροφή, μέχρι 22/10 (μίσθωμα 102.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ το δρομολόγιο)
  • Γ. Σητεία – Κάσος – Πηγάδια Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδος Και Επιστροφή, μέχρι 4/9 (μίσθωμα 87.000 ευρώ το δρομολόγιο χωρίς ΦΠΑ).

Το συνολικό τίμημα υπολογίζεται σε 3,4 εκατ. ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης: Λύση με το «Πρέβελης» στη γραμμή της Κασοκαρπαθίας δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας

Υπενθυμίζεται ότι το μοναδικό πλοίο που είναι διαθέσιμο και αναμένεται να υλοποιήσει τη σύμβασης είναι το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρέβελης» που ήταν και πριν στη γραμμή, πριν την κερδίσει το «Olympus», το οποίο όμως από τους ελέγχους αποδείχθηκε αναξιόπλοο σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και θα κηρυχθεί έκπτωτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Το ολιγοπώλιο της SeaJets στα ταχύπλοα, οι πρακτικές που προκαλούν αντιδράσεις και ένας φωτογραφικός νόμος
Ακτοπλοΐα |

Το ολιγοπώλιο της SeaJets στα ταχύπλοα, οι πρακτικές που προκαλούν αντιδράσεις και ένας φωτογραφικός νόμος

Δεν θα ναυαγήσει το σχέδιο για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα δεσμεύεται ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης, μετά και τη βροχή καταγγελιών από ναυτεργατικά σωματεία και επιβάτες εναντίον τη Seajets που κυριαρχεί στα ταχύπλοα