
Το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO ΑΒΕΕΟ επισκέφτηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων της εγκατάστασης και αναγνωρίζοντας την υψηλή σημασία της ερευνητικής δραστηριότητας για την εξέλιξη και αυτάρκεια της ελληνικής και ευρωπαϊκής φαρμακοβιομηχανίας.
Τον κύριο Σχοινά υποδέχθηκαν ο κ. Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO, ο κ. Βασίλης Παρετζόγλου, Group Director of Corporate Development της DEMO, η κυρία Μάγδα Ξένου και ο κύριος Χάρης Κόφτης, Διευθυντές Έρευνας και Ανάπτυξης τελικών προϊόντων και πρώτων υλών αντίστοιχα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Σχοινάς περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, επισκέφθηκε τα εξειδικευμένα εργαστήρια του Κέντρου, και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της εταιρείας αλλά και τους νέους επιστήμονες που απασχολούνται στις ομάδες έρευνας της DEMO.
Το νέο κτίρο
Το νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη εστιάζει στην καινοτομία, την έρευνα και την εκπαίδευση και αποτελεί μέρος του πολυδιάστατου επενδυτικού πλάνου της εταιρείας ύψους €356 εκατομμυρίων με το οποίο η DEMO θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη και στον κόσμο. Η συγκεκριμένη επένδυση στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την περιφερειακή ανάπτυξη, την ενίσχυση των ποιοτικών δεσμών με την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών εξέλιξης και θέσεων εργασίας για το υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό της Βόρειας Ελλάδας, καθώς κατά την πλήρη λειτουργία το Κέντρο θα απασχολεί 100 επιστήμονες.

Η DEMO είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει παραγωγή πρώτης ύλης στην Ελλάδα, συμβάλλοντας άμεσα στον στόχο της Φαρμακευτικής Στρατηγικής της Ευρώπης για αναβάθμιση και επαναπατρισμό της παραγωγής α’ υλών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Οι επενδύσεις της εταιρείας στο σύνολο τους αποδεικνύουν πως η DEMO προσφέρει προστιθέμενη αξία στη παραγωγική βάση της Ευρώπης συνεισφέροντας στην στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, υποστηρίζοντας την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την βιωσιμότητα και εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα υψηλής ποιότητας.
Νέες προκλήσεις
Για την επίσκεψή του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ. Μ. Σχοινά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEMO και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Δ. Δέμος, σχολίασε : «Οι διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, φέρνουν διαρκώς νέες προκλήσεις για τις αλυσίδες εφοδιασμού και κατ’ επέκταση υψηλές πιέσεις στα υγειονομικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη. Τα κράτη μέλη, σε συντονισμό με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και τη βιομηχανία, πρέπει να συνεργαστούν για να χαράξουν τον δρόμο για μια αυτάρκη Ευρώπη»
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της ΕΕ κ Μαργαρίτη Σχοινά είναι αναμφίβολα μια ξεχωριστή τιμή για την εταιρεία μας καθώς βεβαιώνει την στήριξη των επενδύσεων που δρομολογεί ο κλάδος της παραγωγής φαρμάκων, με στόχο την προστασία της υγείας όλων των ευρωπαίων πολιτών. Συγκεκριμένα, το νέο Ερευνητικό Κέντρο της DEMO είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς οι εγχώριες φαρμακευτικές επενδύσεις μπορούν να συμβάλουν στην αυτονομία της Ευρώπης στη φαρμακευτική παραγωγή. Το επενδυτικό πλάνο της DEMO δείχνει ξεκάθαρα, την δέσμευση της εταιρείας και του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας στις επενδύσεις που αφορούν στην ασφάλεια, την Έρευνα και Ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. »


Latest News

Μειώσεις σε φόρους και εισφορές επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
Πλαφόν 3% στην ετήσια αύξηση των εμπορικών μισθώσεων, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου στην ΕΣΕΕ

ΔΕΗ: Το πρώτο σταθερό διζωνικό τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας
ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερή διζωνική χρέωση (κανονική: 0,145€/kWh και μειωμένη: 0,095€/kWh) για 24 ολόκληρους μήνες και έκπτωση €50 στον πρώτο λογαριασμό και άλλα €50 έκπτωση στον 6ο μήνα με εγγραφή στο myΔΕΗ

Νέα συνεργασία EY Ελλάδος και Microsoft
Οι δύο επιχειρήσεις ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας δύο δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα

Αλλαγή σκυτάλης στον ΑΔΜΗΕ
Τι αναφέρει η εισηγμένη εταιρεία

Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το 28% του προγράμματος επαναγοράς μετοχών
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου

Trade Estates: Καθαρά κέρδη 13,1 εκατ. το 2024 – Μέρισμα 0,1 ευρώ ανά μετοχή
Οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά - Mε εντατικούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευαστική δραστηριότητα της Trade Estates

Softweb: Στα 1,83 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2024
Στρατηγικός στόχος της διοίκησης του Ομίλου παραμένει η διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών all in one solution, η συνεχής διεύρυνση του μεριδίου αγοράς και η επίτευξη υψηλών οικονομικών επιδόσεων

Τάσος Σφυρόερας (Alter Ego Media): «Παρακαταθήκη για τις εταιρείες η εφαρμογή των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης»
Για την προετοιμασία των εταιρειών και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν πριν εισαχθούν στο χρηματιστήριο, μίλησαν οι νομικοί σύμβουλοι της Alter Ego Media και TRASTOR ΑΕΕΑΠ στο συνέδριο Εισηγμένες Εταιρίες

ΕΒΕΑ: Πώς οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιοποιούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία
Εκδήλωση που συνδιοργάνωσε χθες το ΕΒΕΑ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ)

Aγγ. Κρητικός στον ΟΤ: «Ιδανικό το ταίριασμα με τον Μασούτη» – Γιατί είναι αισιόδοξος για το deal
Πεπεισμένος για την ολοκλήρωση του deal με τον Μασούτη εμφανίζεται ο Άγγελος Κρητικός – Τι απαντά στον ΟΤ για τα καταστήματα, τις υποδομές logistics και τους εργαζόμενους