Κάτω από το 3% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τις ανακοινώσεις των εταιρικών κερδών και συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε στο 2,956% και η απόδοση του 30ετούς στο 3,154%.

Διαβάστε επίσης: Παραίτηση Ντράγκι: Και τώρα τι θα γίνει με το ιταλικό χρέος;

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,154%, αλλά παραμένει υψηλότερη από την απόδοδη του 10ετούς, συνεχίζοντας την αναστροφή της στενά παρακολουθούμενης καμπύλης αποδόσεων 2 ετών/10 ετών.

Οι αγορές προσπαθούν να εκτιμήσουν αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης ή κατά 100 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, στην προσπάθεια να αναχαιτίσει τις πληθωριστικές πιέσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας σκαρφάλωσαν στις 251.000 για την εβδομάδα της 16ης Ιουλίου, από προσαρμοσμένες 244.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση και το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές