Εικόνες χάους παρατηρούνται στο λιμάνι του Ντόβερ στη Βρετανία με οχήματα και φορτηγά να σχηματίζουν τεράστιες ουρές και τους ταξιδιώτες που ήλπιζαν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη να περιμένουν στους γύρω δρόμους πολλές ώρες.

Οι Βρετανοί επιρρίπτουν την ευθύνη στους Γάλλους για το χάος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για ελέγχους.

Διαβάστε επίσης: Ημερήσιο «πλαφόν» σε επιβάτες θέτει το αεροδρόμιο Χίθροου

Η επιβατική κίνηση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής πλευράς αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο σύμφωνα με το Λονδίνο η γαλλική πλευρά δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Το πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου λόγω καύσωνα αλλά και των αεροπορικών μεταφορών λόγω των περιορισμών ιδιαίτερα στο Χίθροου.

«Σε ένα νέο κόσμο ελέγχων μετά το Brexit και την Covid, προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τους σταθμούς ελέγχους στα γαλλικά σύνορα», ανέφερε η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού του Ντόβερ αλλά «το προσωπικό είναι ανεπαρκές και απέχει από αυτό που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ένα ομαλό Σαββατοκύριακο».

«Τα γαλλικά τελωνεία μας εγκατέλειψαν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο επικεφαλής του λιμένα Νταγκ Μπάνιστερ στο BBC, κάνοντας λόγο για «κρίσιμη κατάσταση». Ο ίδιος συμβούλευσε τους επιβάτες να «αποφεύγουν να πηγαίνουν στο λιμάνι προς το παρόν» λόγω της τεράστιας ουράς αναμονής, με τουρίστες και φορτηγά εμπορευμάτων να έχουν μπλοκαριστεί στους δρόμους της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο ΠΟΥ
Επικαιρότητα |

Παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής ασθένεια που μεταδίδεται από τα ζώα στους ανθρώπους. Μπορεί επίσης να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.

Φωτιές: Σε πολύ υψηλό κίνδυνο μεγάλο μέρος της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας
Επικαιρότητα |

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για πολλές περιοχές της χώρας – Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης